Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μόλις 2 κρούσματα στην Ξάνθη 7 ημέρες μετά το Καρναβάλι

Κοινοποίηση

Μόλις 2 κρούσματα στην Ξάνθη 7 ημέρες μετά το Καρναβάλι

Παρά τις ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για έξαρση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη, μετά και τις εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, η περιοχή μέτρα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Κυριακή, μια εβδομάδα μετά τον ιδιαίτερα μεγάλο συνωστισμό πολιτών στους δρόμους της Ξάνθης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις δύο κρούσματα στην περιοχή.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το Σάββατο, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει επίσης 2 κρούσματα στην Ξάνθη. 

Η μόνη άνοδος που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη αφορά την ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων της Παρασκευής, όταν και ανακοινώθηκαν 8 κρούσματα καθώς και της Τετάρτης με την Ξάνθη να μέτρα τότε 10 κρούσματα.

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει μόλις 3 κρούσματα όπως και την Τρίτη, μια ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ειδικοί που είχαν κληθεί να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού στην Ξάνθη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έκαναν λόγο για μεγάλη έξαρση κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες αυτές ημέρες. 

Χαρακτηριστική ήταν η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος είχε παρομοιάσει τον συνωστισμό με “υγειονομική βόμβα” και προέβλεψε έξαρση με 10-15 ημερήσια κρούσματα στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα