Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Βίντεο καταγράφουν αστυνομική βία και ξύλο

Κοινοποίηση

Νέα Σμύρνη: Βίντεο καταγράφουν αστυνομική βία και ξύλο


Νέα Σμύρνη:
Από βίντεο που καταγράφουν σκηνές αστυνομικής βίας και ξύλο πολιτών στη Νέα Σμύρνη κατακλύστηκαν την Κυριακή τα social media. 

Αν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν σε Αθηναϊκά ΜΜΕ πως μια ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς, πολίτες μεταδίδουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τα γεγονότα και έσπευσαν μάλιστα να γνωστοποιήσουν βίντεο. 

Όπως σημειώνουν, όλα ξεκίνησαν όταν Αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο σε μια οικογένεια στο πάρκο και υπήρξαν αντιδράσεις (κάτι που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.) ενώ μέσα σε λίγα λεπτά, όπως καταγγέλλεται, το πάρκο γέμισε από Αστυνομικούς. 

Ακολούθησαν επεισόδια βίας και προσαγωγές, ενώ όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια πολίτες, που στην ουσία φαίνεται πως ήδη είχαν συλληφθεί. 

Όπως φαίνεται στα βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε νεαρό και τον χτύπησε, ενώ όταν εκείνος μαζί με άλλους διαμαρτυρήθηκε και τον ρώτησε για την επίθεση, ο αστυνομικός αντί απάντησης, συνέχισε να τον χτυπά. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν δείχνουν να απειλούνται, καθώς στο σημείο της σύλληψης δεν υπάρχουν άλλα άτομα και τα πράγματα δείχνουν ήσυχα, χωρίς τίποτα να προδικάζει για ένταση και επεισόδια. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στην πλατεία, επέβαλλαν πρόστιμο σε οικογένεια που κάθονταν στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία. 

Λίγο αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, στην πλατεία έφτασε η ΟΠΚΕ προκειμένου να αδειάσει με βίαιο τρόπο την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα