Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Οι Νησίδες του Αιγαίου εκπέμπουν SOS: Οάσεις ζωής ή βιομηχανική ζώνη;”

Κοινοποίηση

"Οι Νησίδες του Αιγαίου εκπέμπουν SOS: Οάσεις ζωής ή βιομηχανική ζώνη;"


Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση

“Οι Νησίδες του Αιγαίου εκπέμπουν SOS: Οάσεις ζωής ή βιομηχανική ζώνη;”

Κυριακή 7 Μαρτίου, ώρα 18:00

Η  Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία και τη   σας προσκαλούν σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Οι Νησίδες του Αιγαίου εκπέμπουν SOS: Οάσεις ζωής ή βιομηχανική ζώνη;”, αυτή την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 18:00 – 21:00.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της μεγάλης οικολογικής και πολιτιστικής σημασίας των νησίδων του Αιγαίου, των “Γκαλαπάγκος της Μεσογείου”, που απειλούνται άμεσα με ολοκληρωτική καταστροφή από το έργο Southern Aegean Interconnector / Aigaio Project της εταιρείας Κυκλαδικά Μελτέμια (Eunice Energy Group) που προβλέπει την εγκατάσταση 138 ανεμογεννητριών σε 23 προστατευόμενες νησίδες του Ν. Αιγαίου. Το θέμα είναι -δυστυχώς- εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς το έργο είναι υποψήφιο για ένταξη στα “Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος” (Projects of Common  Interest – PCI) της Ευρωπαικής Ένωσης (!), τη λίστα των οποίων έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 8/4/2021.

Εισηγούνται/συζητούν οι:

Μωυσής Μυλωνάς, Καθηγητής Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κώστας Παπακωνσταντίνου, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Οδυσσέας Παξινός, MOm

Τούλα Μαρκέτου, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Δωδεκανήσου

Παρεμβάσεις θα γίνουν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα και από τη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και κάτοικοι των νησιών Κίναρος και Λέβιθα.

Από την Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου την εκδήλωση θα ανοίξει ο Άκης Παπασαράντης με μια εισαγωγική ομιλία και ένα σύντομο ιστορικό του θέματος, ενώ, πριν τη συζήτηση, ο Άγγελος Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσει έναν πρακτικό οδηγό για τη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση των “Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος” της ΕΕ.

Συντονιστές: Μαρτίνος Γκαίτλιχ, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος & Θάλεια Ραγκούση

Οδηγίες για την παρακολούθηση της ημερίδας

Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/88527422546 ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά και μέσω Facebook live στη σελίδα https://www.facebook.com/nisides

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα