Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε λειτουργία η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους

Κοινοποίηση

Σε λειτουργία η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους


Στόχος της πλατφόρμας είναι η αμεσότερη παρακολούθηση της πανδημίας ανά περιοχή προκειμένου να λαμβάνονται εγκαίρως μέτρα, όπου απαιτείται. 

Σε λειτουργία τέθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr. για την παροχή δύο δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού σε εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 20 άτομα.

Εκεί οι εργοδότες μπορούν να δηλώνουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους, ώστε αυτοί που το επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν rapid test έως δύο φορές το μήνα. 

Στόχος της πλατφόρμας είναι η αμεσότερη παρακολούθηση της πανδημίας ανά περιοχή προκειμένου να λαμβάνονται εγκαίρως μέτρα, όπου απαιτείται. 

Διαδικασία 

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σε μια φόρμα τα στοιχεία τους, δίνοντας και τον ΑΦΜ τους. 

Έπειτα θα λαμβάνουν έναν κωδικό, το OTP (One Time Password) για επιβεβαίωση του κινητού τους τηλεφώνου.

Η πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ώστε σε πραγματικό χρόνο να ελέγχεται με βάση το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου αν η επιχείρηση, στην οποία εργάζεται, έχει πάνω από 20 εργαζόμενους.

Εφόσον ο αριθμός του προσωπικού της επιχείρησης είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος, η ΕΡΓΑΝΗ θα το επιβεβαιώνει και η αίτηση του εργαζόμενου θα μπαίνει στη βάση δεδομένων για τα δωρεάν τεστ. 

«Καθημερινά θα γίνεται επιλογή των εργαζομένων που θα υποβληθούν σε rapid test με βάση έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του τον Ταχυδρομικό Κώδικα κατοικίας του αιτούντα και τη διαθεσιμότητα των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην περιοχή», σημειώνουν στο skai.gr πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος θα ενημερώνεται με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό του για την ημέρα και την ώρα της εξέτασης, καθώς και το εξεταστικό κέντρο που θα κάνει το τεστ του. Σημειώνεται ότι κάθε SMS θα περιλαμβάνει κι έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν στο προσωπικό του εξεταστικού κέντρου, όταν προσέρχονται για το τεστ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ραντεβού για τα εμβόλια.

Επιπλέον, η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr. διαθέτει μια ακόμα διασύνδεση με τον ΕΟΔΥ, όπου θα καταχωρούνται οι εργαζόμενοι που εξετάζονται, ενώ ο Οργανισμός θα ενημερώνεται και για τα θετικά τεστ ανά Ταχυδρομικό Κώδικα για να μπορεί να ελέγξει την πανδημία. 

Τέλος, θα υπάρχει και διεπαφή του χρήστη με το εξεταστικό κέντρο, το οποίο θα πιστοποιεί ότι ο εργαζόμενος που υπέβαλε την αίτηση πήγε και υποβλήθηκε σε rapid test για τον κορωνοϊό. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πλατφόρμα λειτουργεί αυτή τη στιγμή και για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ηλικίας άνω των 16 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα