Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Στο 1-1 η Ξάνθη με τον Ιωνικό – Συνεχίζεται η απώλεια βαθμών

Κοινοποίηση

Στο 1-1 η Ξάνθη με τον Ιωνικό - Συνεχίζεται η απώλεια βαθμών

Ιωνικός Ξάνθης 1-1: Στον αγώνα του Σαββάτου που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της SL2, ο ΑΟ Ξάνθης αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης με το σουτ του Πλατέλλα, με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να ισοφαρίζει άμεσα (68′) με τον Γκαρσία στο, διαμορφώνοντας το 1-1 που δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. 
Ο ΑΟ Ξάνθης έχει 17 βαθμούς στον σχετικό πίνακα ενώ την ερχόμενη Τετάρτη (10/3, 15:00, ERTSPORTS2) υποδέχεται τη Δόξα Δράμας για την εξ αναβολής 3η αγωνιστική.

Ιωνικός Ξάνθη 1-1: Το φιλμ του αγώνα

Στο 2′ το σουτ του Μπριλάντε δεν ανησύχησε τον Γκίνη που μπλόκαρε στο 14′ το μακρινό σουτ του Μικελτάτζε. Στο 19′ το σουτ του Νιασέ πέρασε ψηλά άουτ. 

Στο 27′ ο Φαζός βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το σουτ που απέκρουσε ο Ίτσο με τα πόδια και στην επιστροφή η κεφαλιά Κάστρο απομακρύνθηκε από τον Βέρκερ προ της γραμμής τέρματος. 

Στο 30′ μετά από φάση διαρκείας το πλασέ του Νιασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας. 

Στο 33′ ο ΑΟ Ξάνθης είχε δοκάρι μετά από κόντρα επίθεση που ξεκίνησε με τον Τάτο να πασάρει μέσα στην περιοχή στον Μικελτάτζε, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα αλλά το σουτ στην κίνηση του Μπριλάντε αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 47′ η κεφαλιά του Κάστρο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα. Στο 57′ ο Καπνίδης πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας, αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Θυμιάνη πέρασε άουτ. 

Στο 59′ το φάουλ από πλάγια του Ρόλε απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Στο 65′ ο Πλατέλλας με σουτ έκανε το 1-0. 

Στο 68′ ήρθε η απάντηση από τον ΑΟ Ξάνθης καθώς ο Έμπερτ από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έγινε ο 7ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει για φέτος. Το μακρινό σουτ του Ρόλε στο 73′ πέρασε άουτ και στο 84′ το σουτ του Μικελτάτζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 1-1 η Ξάνθη με τον Ιωνικό - Συνεχίζεται η απώλεια βαθμών
Στο 1-1 η Ξάνθη με τον Ιωνικό – Συνεχίζεται η απώλεια βαθμών

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Φίλο (ΕΠΣ Βοιωτίας), β’ βοηθό τον Λευτέρη Βογιατζή (ΕΠΣ Καρδίτσας) και 4ο διαιτητή τον Λευτέρη Κατόπη (ΕΠΣ Σάμου).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Ομάρ, Παπαγεωργίου (82′ Βλαχομήτρος), Κοτσώνης, Φαζός, Γκοτσούλιας, Νιασέ, Ματσούκας (64′ Μπρίτο 90′ Μουστάκης), Ρόλε (90′ Πογκοσιάν), Πλατέλλας, Κάστρο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Τζούρμαν, Γκαρσία, Δημούτσος (56′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Θυμιάνης, Τάτος (90′ Ντίνας), Μικελτάτζε, Έμπερτ (71′ Σχρόιεν). 

Ανακοίνωση του ΑΟΞ για τη διαιτησία 

Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα μας δεν έχει ασχοληθεί με την διαιτησία καθώς ούτε είναι ο ρόλος της,  αλλά ούτε επιθυμεί να μπει σε μια τέτοια διαδικασία παρά τα αρκετά «λάθη» που έχουν πραγματοποιηθεί εις βάρος της. 

Έπειτα όμως, από τα σημαντικά και αδικαιολόγητα «λάθη» της διαιτησίας στη σημερινή συνάντηση με τον Ιωνικό, τα οποία μας στέρησαν την νίκη, έχουμε χρέος να αντιδράσουμε σεβόμενοι πάνω από όλα την ιστορία μας.

 Σε ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, το οποίο θα έπρεπε να κριθεί στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και μόνο, κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος τους και φυσικά αναφερόμαστε στον κ. Τάση και τους συνεργάτες του. 

Αναφερόμαστε στα πρόσωπά τους για να τονίσουμε πως οι εν λόγω κύριοι, όπως φυσικά και κάθε διαιτητής που καλείται να σφυρίξει την ομάδα μας, πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την ιστορία, τον κόσμο αλλά την συνεισφορά της Ξάνθης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. 

Τέτοιες διαιτησίες προσβάλλουν ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο και εκθέτουν τους εκπροσώπους του. Ευελπιστούμε πως το σημερινό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο, στο οποίο η ομάδα μας έρχεται αντιμέτωπη με μια τέτοια διαιτησία, και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε εκ νέου με θέματα τέτοιου είδους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα