Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο «κόκκινο» και η Ξάνθη, αν και χωρίς κρούσματα

Κοινοποίηση

Στο «κόκκινο» και η Ξάνθη, αν και χωρίς κρούσματα

Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες / αυξημένος κίνδυνος» εντάσσεται πλέον η Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για ένα μέτρο κατά το οποίο οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, «βαθύ κόκκινο» και «κόκκινο». 

Άξιο αναφοράς ωστόσο το γεγονός ότι η ΠΕ Ξάνθης, χαρακτηρίζεται μέχρι και σήμερα 03/03 ως «άσπρη» υγειονομικά, καθώς έχει λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες (Σήμερα ανακοινώθηκε μόλις 1 κρούσμα). Παρόλα αυτά εντάσσεται στο ίδιο καθεστώς με άλλες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα. 

Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές μπορεί κανείς να τα βρει συγκεντρωτικά εδώ 

Επίσης, πανελλαδικά ισχύουν τα εξής:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα