Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επετειακή έκδοση Stratego για την Επανάσταση του 1821

Κοινοποίηση

Επετειακή έκδοση Stratego για την Επανάσταση του 1821


Επετειακή έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Stratego για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες σε μια ειδική συλλεκτική έκδοση για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Στην έκδοση αυτή που κυκλοφορεί από την εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών ZITO των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ισχύουν οι κανόνες της ORIGINAL έκδοσης και τα περιεχόμενα περιλαμβάνουν:

Μοναδική εικονογράφηση στο ταμπλό αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση

Πιόνια στα οποία απεικονίζονται πρόσωπα των δύο αντίπαλων πλευρών που πρωταγωνίστησαν στην Ελληνική Επανάσταση

Χώρισμα για το στήσιμο των δύο στρατών με εικονογράφηση από σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης

2 φακέλους με προτάσεις στρατηγικής

Οδηγίες στα ελληνικά και τα αγγλικά

ΓΕΝΙΚΑ

Το Stratego είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που ανήκει στα πνευματικά αθλήματα της Ολυμπιάδας νόησης (Mind Sports Oympiad). Πρόκειται για ένα παιχνίδι δύο παικτών όπου οι αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο σε ένα ταμπλό 10 × 10 τετραγώνων. 

HOW TO

Κάθε παίκτης ελέγχει 40 πιόνια που αντιπροσωπεύουν αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες ενώ σκοπός του παιχνιδιού είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού ή να συλλάβουν τόσα εχθρικά πιόνια ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να κάνει άλλες κινήσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μια τυπική παρτίδα Stratego έχει κατά μέσο όρο 381 κινήσεις, ο αριθμός των επιτρεπτών θέσεων είναι 10115 και ο  αριθμός των πιθανών παιχνιδιών είναι 10535.  Το Stratego έχει περισσότερες κινήσεις και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα από άλλα γνωστά παιχνίδια ωστόσο  μία ή περισσότερες κακές κινήσεις στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού δύσκολα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της παρτίδας.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Με μια παρεμφερή μορφή το Stratego πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν «L’attaque» σχεδιασμένο από την Γαλλίδα Hermance Edan . Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo Games και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley (ΜΒ). Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών και θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου.

Διαθέσιμο στο: https://www.psichogios.gr/el/zito-stratego-1821.html

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα