Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στη Λάρισα μαζεύουν οι φοιτητές

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στη Λάρισα μαζεύουν οι φοιτητές


Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης καλεί σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Νομού Λάρισας.

Για μια ακόμη φορά είδαμε ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους σε μία μέρα από ένα «ακραίο φυσικό φαινόμενο». Γίναμε ξανά μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων που αντιμετωπίζουν τα έργα αντισεισμικής /αντιπλημμυρικής θωράκισης με την λογική του κόστους-οφέλους όπως επιτάσσουν και οι οδηγίες της ΕΕ, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να ξεσπιτώνονται, να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους. Οι τραγικές ελλείψεις σε αντισεισμική προστασία, σε έργα για την προστασία της ζωής του λαού επιβεβαιώθηκαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο και λίγους μήνες πριν στην Σάμο, νωρίτερα στην Κοζάνη, την Εύβοια, την Μάνδρα, το Μάτι και η λίστα δεν έχει τελειωμό…

Σήμερα στον 21ο αιώνα, που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν κάνει άλματα είναι πιο εφικτό από ποτέ τέτοια «ακραία φαινόμενα» όπως βαφτίζουν τους σεισμούς, τις πλημμύρες ακόμα και τις χιονοπτώσεις, να προλαμβάνονται, να αντιμετωπίζονται, να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Υπάρχει σήμερα το επιστημονικό δυναμικό, η απαραίτητη γνώση ώστε να μην γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων. Εμείς σαν φοιτητές θέλουμε να μορφωνόμαστε ολόπλευρα για να μπορούμε να θέτουμε την γνώση και την μόρφωσή μας στο καθήκον της κάλυψης των λαϊκών αναγκών, μέσα από την έγκαιρη λήψη μέτρων αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας και όχι στην υπηρεσία του κέρδους των λίγων και της πολιτικής που υπερασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα και αφήνει λαϊκές οικογένειες στον δρόμο επειδή οι ανάγκες τους είναι κόστος. Με την αλληλεγγύη μας δίνουμε απάντηση σε όσους συνθλίβουν τις ζωές μας. Κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της.

Η συλλογή θα γίνει την Πέμπτη 18/3, Παρασκευή 19/3 και το Σάββατο 20/3 στα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ. Συλλέγουμε τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα