Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην ΕΡΤ 3 το Ξάνθη – Εργοτέλης το Σάββατο 27/03

Κοινοποίηση

Σάββατο 27/03/2021 14:45 ΕΡΤ 3 / ΞάνθηArena, Α.Ο. Ξάνθη – Εργοτέλης Γ.Σ. 88

Σάββατο 27/03/2021 14:45 ΕΡΤ 3 / ΞάνθηArena, Α.Ο. Ξάνθη – Εργοτέλης Γ.Σ. 88

Τον Εργοτέλη υποδέχεται η Ξάνθη το Σάββατο 27/03 στα Πηγάδια, σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 στις 14:45

Συνεχίζεται η προετοιμασία 

Σε δύο γκρουπ γυμνάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Ξάνθη, με όσους αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στα Περιβόλια να ακολουθούν ασκήσεις αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι τις ασκήσεις τακτικής. 

Η ξανθιώτικη ομάδα προετοιμάζει το πλάνο της για την αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο τον Εργοτέλη θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες στο 8ο φετινό εντός έδρας παιχνίδι.

Στην ΕΡΤ 3 το Ξάνθη - Εργοτέλης το Σάββατο 27/03

Στο απουσιολόγιο του Μπάμπη Τεννέ πέρα από τον διεθνή με την Ελπίδων Κώστα Θυμιάνη και τους τραυματίες Βασίλεφ, Στάθη και Αλή, βρίσκονται οι Γκαρσία, Ίτσο, Μπριλάντε και Τάτος που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ο Αντώνης Καπνίδης.

Η γνώση είναι δύναμη

Τα μέλη του ιατρικού team του ΑΟ ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της περαιτέρω επιμόρφωσης τους σχετικά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω στον αθλητισμό παρακολουθήσαν το διαδικτυακό σεμινάριο “INFRARED THERMOGRAPHY in health and sport field” της ThermoHuman.

Τι είναι θερμογραφία

Η θερμογραφία είναι μία διαδικασία με την οποία εξάγονται διαγνωστικές ενδείξεις από εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες υπερύθρων του ανθρώπινου σώματος. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική που επιτρέπει στον εξεταστή να απεικονίσει τις αλλαγές στη θερμοκρασία της επιφάνειας του δέρματος.

Η θερμογραφία χρησιμοποιείται μέσω της χρήσης υψηλής ευκρίνειας θερμογραφικές κάμερες. Πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν αναφερθεί εκτενώς στην χρησιμότητα και τα οφέλη της υπέρυθρης θερμογραφίας στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια.

Το ιατρικό team του ΑΟΞ έχει προχωρήσει ήδη στη χρήση αυτής της μεθόδου που μπορεί να αποτελέσει ένα υποστηρικτικό εργαλείο διάγνωσης και διαχείρισης τραυματισμών, βοηθώντας τις ιατρικές ομάδες να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειωθεί το κόστος. Η θερμογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσο παρακολούθησης της διαδικασίας αποκατάστασης πριν ο αθλητής επιστρέψει στις αθλητικές δραστηριότητες της ομάδας.

Ο ΑΟΞ είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα που έχει την συγκεκριμένη τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται στην Ισπανία, Γαλλία, Αμερική (NBA), Μεξικό κ.α.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα