Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα των εργαζόμενων γυναικών

Κοινοποίηση

Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα των εργαζόμενων γυναικών

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Ν.Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ) για να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. 

Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εργατοϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. 

Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα των εργαζόμενων γυναικών

Ενωμένες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες και φοιτήτριες έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα πως δεν παραιτούνται από την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, πως θα συνεχίσουν στο δρόμο του συλλογικού αγώνα, με φάρο τους ηρωικές αγώνες της Νέας Υόρκης το 1857. Με συνθήματα όπως «λάστιχο ωράριο λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», ακολούθησε συλλαλητήριο στις γειτονιές της πόλης καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

Οι γυναίκες έδωσαν το επόμενό τους ραντεβού για την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα,  στην διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν.Ξάνθης με θέμα «Η υγεία στον καιρό της πανδημίας» (ο σύνδεσμος για την εκδήλωση είναι: https://join.skype.com/f9DjRSfL9Ih8).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα