Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 19.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 476 νέοι την Πέμπτη

Κοινοποίηση

Πάνω από 19.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη - 476 νέοι την Πέμπτη

Με αισθητά πιο γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη, η οποία πλέον μετρά πάνω από 19.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας στην ΠΕ Ξάνθης έχουν πραγματοποιηθεί 19.075 εμβολιασμοί, ωστόσο μόλις 5.215 είναι οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις και έχουν ολοκληρώσει πρακτικά τη διαδικασία εμβολιασμού. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη χορηγήθηκαν 476 εμβόλια στην ΠΕ Ξάνθης, τα 54 εξ’ αυτών αφορούσαν τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού. 

Την ίδια στιγμή στον Έβρο έχουν πραγματοποιηθεί 36.015 εμβολιασμοί ενώ στη Ροδόπη 18.893. Οι πολίτες μάλιστα που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι 10.860 και 4.686 αντίστοιχα. 

Καμπανάκι γιατρών 

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Ξάνθης με πρόσφατη ανακοίνωσή της απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος των ασθενών με κορονοϊό που καταφτάνει στο Νοσοκομείο δεν έχει κάνει το εμβόλιο, παρά το ότι ανήκουν στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες που το δικαιούνται. 

“Ο εμβολιασμός είναι το πλέον σημαντικό βήμα για ελάττωση των κρουσμάτων και πρόληψη της νόσου. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας τον παραλείπουν με αποτέλεσμα άτομα στις ηλικιακές ομάδες που έπρεπε να είχαν εμβολιστεί να προσέρχονται ανεμβολίαστα και με σοβαρά συμπτώματα της νόσου στο Νοσοκομείο” σημειώνει μεταξύ άλλων η Επιτροπή του Νοσοκομείου Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα