Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδράνεια στην Περιφέρεια για τους επαγγελματίες της Ξάνθης καταλογίζει η αντιπολίτευση

Κοινοποίηση

Αδράνεια στην Περιφέρεια για τους επαγγελματίες της Ξάνθης καταλογίζει η αντιπολίτευση


Η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:  

Ο αναποτελεσματικός περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Είναι τελικά απορίας άξιο το πόσο εύκολα γίνεται φανερή η αναποτελεσματικότητα του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος δεν μπορεί να πράξει ούτε τα αυτονόητα. Για πάνω από έναν μήνα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας δήμοι της Ξάνθης (μεταξύ αυτών και ο μητροπολιτικός) τελούσαν σε αυστηρό lockdown και ούτε ο ίδιος, ούτε και κάποιος από τους συνεργάτες του κατάφεραν να πετύχουν μία στοιχειώδη -έστω- ενίσχυση για τους τοπικούς επιχειρηματίες. Συνεχώς ψέλλιζαν μισόλογα και υποσχέσεις, από τις οποίες φυσικά δεν τηρήθηκε καμία (πλην του ελάχιστου bonus στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας). 

Επειδή όμως «ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται», ήρθε για άλλη μία φορά η ίδια η πραγματικότητα για να αποδείξει την ανικανότητα του Περιφερειάρχη. Όλοι είδαμε – και φυσικά χαιρετίζουμε- την έκτακτη μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις των περιοχών που είναι σε «βαθύ κόκκινο» και δεν λειτουργεί το λιανεμπόριο με κρατική εντολή. Πρόκειται για ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ ανά επιχείρηση (βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων), η οποία δίδεται κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλλαν από κοινού οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας (Απ. Τζιτζικώστας), Δυτικής Μακεδονίας (Γ. Κασαπίδης) και Δυτικής Ελλάδας (Ν. Φαρμάκης). 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: σε τι διαφέρουν αυτοί οι Περιφερειάρχες από τον Χρήστο Μέτιο και οι προτάσεις τους εισακούονται από την κυβέρνηση; 

Η απάντηση δεν είναι τόσο είναι απλή όσο φαίνεται, ωστόσο ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αυτοί έχουν προτάσεις. Πέρα από αυτό έχουν την όρεξη, τη διάθεση και το θάρρος να τις υπερασπιστούν. Και εν τέλει την ικανότητα να φέρουν αποτελέσματα. 

Εμείς προτρέπουμε τον Χρήστο Μέτιο έστω και τώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα τους και να ζητήσει μία έστω και αναδρομική ενίσχυση των επαγγελματιών της Ξάνθης, που αναλογικά έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημία από άλλους στην ΑΜΘ, δεδομένου ότι η ΠΕ Ξάνθης τέλεσε επί μακρόν σε ειδικό καθεστώς καραντίνας.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα