Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν την ανατριχιαστική εκτέλεση

Κοινοποίηση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν την ανατριχιαστική εκτέλεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Η Ελληνική Αστυνομία «βλέπει» χαρακτηριστικά συμβολαίου θανάτου ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι λήψεις καταθέσεων από το περιβάλλον του Καραϊβάζ ενώ οι ειδικοί «ξεψαχνίζουν» και τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου προκειμένου να εντοπίσουν κάτι που πιθανώς του οδηγήσει στους δράστες.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Ηδη οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δήλωσαν ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα. Οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο οδηγός φορούσε κράνος ή σκούφο και ο συνεπιβάτης κουκούλα φούτερ στο κεφάλι και χειρουργική μάσκα.

Και οι δυο φορούσαν ρούχα «στρατιωτικού» χρωματισμού. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9ΜΜ, που φέρεται να είχε σιγαστήρα. Οι 10 βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο, με τον δράστη να δίνει και χαριστική βολή.

Ηξεραν την καθημερινότητα του Καραϊβάζ

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και γνώριζαν την καθημερινότητα, τις συνήθειες και το πρόγραμμα του γνωστού δημοσιογράφου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας. Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενοι οι ίδιοι οι δολοφόνοι να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του προκειμένου να δράσουν δολοφονικά.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ πάρκαρε το αυτοκίνητό του σχεδόν απέναντι από την είσοδο του σπιτιού του. Βγήκε από το όχημα και μόλις ανέβηκε στο πεζοδρόμιο δίπλα από το αλσύλλιο, έφθασε σε κοντινή απόσταση το σκούτερ με τους δύο δράστες. Ο συνεπιβάτης φαίνεται να πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει, ενώ στην συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, τουλάχιστον 13 φορές εναντίον του, αιφνιδιάζοντας τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος δεν κατάλαβε τους δράστες και δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει ή να προσπαθήσει να διαφύγει. Οι βολίδες βρήκαν τον γνωστό δημοσιογράφο, στο κεφάλι και τον θώρακα, με κάποια από τα τραύματα να είναι διαμπερή.

«Ξεψαχνίζουν» ρεπορτάζ, κινητά και κάμερες

Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14:35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου. Η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, από την οποία θα εξαχθούν συμπεράσματα για την φύση των τραυμάτων, την φορά τους, την απόσταση από την οποία βλήθηκαν οι βολίδες και αν υπάρχουν τυφλά τραύματα.

Παράλληλα, οι έρευνες θα εστιάσουν και στις καθημερινές διαδρομές του Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να εντοπιστούν από τις κάμερες ασφαλείας τυχόν ύποπτες κινήσεις των πιθανών δραστών ενώ θα αναζητηθούν και ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που χειρίζονται την υπόθεση θα προβούν και σε αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να προβούν σε μία «σάρωση» των επικοινωνιών, των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Από την ΕΛΑΣ πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» και σημείωσε ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης».

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα