Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γέμισε με ασθενείς covid19 το ΠΓΝΑ – Αρκετοί από την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Γέμισε με ασθενείς covid19 το ΠΓΝΑ – Αρκετοί από την Ξάνθη

Στα όρια του βρέθηκε ξαφνικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο νοσηλεύονται πάνω από 55 περιστατικά ασθενών covid-19, με 6 εξ’ αυτών να βρίσκονται διασωληνωμένοι. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική επιβάρυνση για το Νοσοκομείο Αναφοράς, το οποίο αντιμετωπίζει τα περιστατικά με κορονοϊό απ’ όλη τη Θράκη.    

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΑ, Μεντίζης Χριστόδουλος, περιέγραψε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, μιλώντας στον τοπικό Τύπο. 

“Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας σοβαρεύει επικίνδυνα. Οι αριθμοί των ασθενών με κορονοϊό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Από εκεί που ήμασταν σε μονοψήφια νούμερα, τώρα έχουμε πάνω από 55 περιστατικά, 6 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Η προσοχή όλων μας, και ιδιαίτερα των εργαζομένων, πρέπει να είναι πολύ έντονη. Το επόμενο διάστημα των 2-3 εβδομάδων η νοσηλεία αυτών των ασθενών θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Νοσοκομείου” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

“Έχουμε φτάσει στο όριο μας για τα περιστατικά covid-19” πρόσθεσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΑ, ζητώντας να αναλάβουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Θράκης την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, ώστε να μην συρρέουν όλοι οι ασθενείς μαζικά στην Αλεξανδρούπολη. 

Όπως διευκρίνισε, από τους ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ οι περισσότεροι προέρχονται από τον Βόρειο Έβρο την ορεινή Ροδόπη και την Ξάνθη. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα