Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Γιατί μπήκε στο “βαθύ κόκκινο” η Ξάνθη λίγο πριν το Πάσχα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το άκουσμα της είδησης δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά πως ο δήμος Ξάνθης εντάσσεται από τη Μεγάλη Πέμπτη στην κατη...

Γιατί μπήκε στο “βαθύ κόκκινο” η Ξάνθη λίγο πριν το Πάσχα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το άκουσμα της είδησης δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά πως ο δήμος Ξάνθης εντάσσεται από τη Μεγάλη Πέμπτη στην κατηγορία “βαθύ κόκκινο”, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. 

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί, η Ξάνθη καταγράφει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση παραμένει σταθερά διψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ στην περιοχή. 

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών κατά την οποία εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάχθηκε ο δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157 από 116 πού ήταν στις 17 Απριλίου (αύξηση 35,34%). 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Παράλληλα, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%,. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στις περιοχές αυτές, στις οποίες συγκαταλέγεται η ΠΕ Ξάνθης, χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή και απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων, ενώ είπε ότι στο σύνολο της επικράτειας η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά.Τα μέτρα που ισχύουν στην Ξάνθη 


Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ανοιχτό λιανεμπόριο με click away ή click inside.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα.

Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Αναστολή δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων), των γυμνασίων (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις). Σημειώνεται ότι τα Λύκεια παραμένουν ανοιχτά στο σύνολο της επικράτειας.

Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.

Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα κ.ά.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.