Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ανάσα σωτηρίας» το Πάσχα για τους κτηνοτρόφους στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

«Ανάσα σωτηρίας» το Πάσχα για τους κτηνοτρόφους στην Ξάνθη

Ικανοποίηση για τις τιμές πώλησης των αμνοεριφίων τους εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ξάνθη, λίγες ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα. 

Στην αγορά καταγράφονται τιμές πώλησης ακόμη και διπλάσιες από πέρσι, με τους κτηνοτρόφους να διαθέτουν ζωντανά προς πώληση ζώα στα 4 ευρώ. 

Το Πάσχα των Καθολικών, όπως σημειώνουν οι κτηνοτρόφοι, απορρόφησε μεγάλες ποσότητες κρέατος – καθώς αρκετοί παραγωγοί επέλεξαν να πουλήσουν ακόμη και μικρά τα ζώα τους – με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελλείψεις, οι οποίες ακολούθως οδήγησαν σε άνοδο των τιμών. 

“Έρχεται τώρα το αμνοερίφιο για να σώσει την παρτίδα και να ισορροπήσει το κλίμα” εξηγεί ο Αθανάσιος Λουκμακιάς, κτηνοτρόφος από την Ξάνθη και μέλος του ΔΣ του ΣΕΚ, προσθέτοντας πως “υπάρχει έλλειψη στην αγορά γιατί το Πάσχα των Καθολικών τράβηξε πολλά αρνιά. Υπάρχει μια αισιοδοξία στους κτηνοτρόφους για τις τιμές. Πουλάμε στα 4 ευρώ το κιλό που είναι μια καλή τιμή, που θα έπρεπε να υπάρχει πάντα. Είναι μια ανάσα σωτηρίας για εμάς και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερες ημέρες”.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα