Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΥΕΘΑ για τη “δωρεά μεταφορά στρατιωτικών από το Πετροχώρι”

Κοινοποίηση

Ο ΥΕΘΑ για τη “δωρεά μεταφορά στρατιωτικών από το Πετροχώρι”

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των στρατιωτών κατά τις εξόδους από το Πετροχώρι Ξάνθης», ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντά τα κάτωθι: 

“Κατ’ αρχάς οι υπηρεσιακές μετακινήσεις των οπλιτών θητείας, λόγω τοποθέτησης, μετάθεσης, απόσπασης, εκτέλεσης υπηρεσίας, εισαγωγής σε νοσοκομείο, παραπομπής σε υγειονομικές ή άλλες επιτροπές, κ.λπ., πραγματοποιούνται με υπηρεσιακά ή μισθωμένα από τη Στρατιωτική Υπηρεσία μέσα, όπου αυτό είναι δυνατό, καθώς επίσης με τη χρήση Καταστάσεων Επιβίβασης (ΚΕ), για χερσαίες και θαλάσσιες μετακινήσεις, χωρίς την οικονομική τους επιβάρυνση, καθώς η δαπάνη βαρύνει το λειτουργικό προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Εν προκειμένω, η μετακίνηση των οπλιτών θητείας από το Πετροχώρι στην πόλη της Ξάνθης, κατά τις εξόδους τους, πραγματοποιείται δωρεάν με υπηρεσιακά οχήματα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, με τα εν λόγω μέσα παρέχονται διευκολύνσεις στους οπλίτες θητείας για την εξυπηρέτηση των ολιγόωρων εκτάκτων ατομικών αναγκών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εφαρμόζουν όλες τις εκδοθείσες οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν στην προστασία του προσωπικού από την υγειονομική κρίση, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα το εκάστοτε καθορισμένο ποσοστό μεταφορικής ικανότητας των στρατιωτικών οχημάτων”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα