Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παναγιωτόπουλος στην τηλεδιάσκεψη του “Τask Force Takuba”

Κοινοποίηση

Ο Παναγιωτόπουλος στην τηλεδιάσκεψη του “Τask Force Takuba”

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε την Τετάρτη 7 Απριλίου, στην Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την “Τask Force Takuba” που οργανώθηκε υπό την Προεδρία της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Σε παρέμβαση του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέδειξε τη σημασία των δράσεων της Ε.Ε., των Κρατών-Μελών της και της “Task Force Takuba” για την σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη στην περιοχή Σαχέλ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε επίσης, ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής επηρεάζει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε., την θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η έναρξη λειτουργίας Ελληνικής Πρεσβείας στη Σενεγάλη, υποδηλώνει την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή καθώς επίσης ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων Κ-Μ ΕΕ για την ασφάλεια της περιοχής.




Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην όποια συμμετείχαν Υπουργοί Άμυνας από Κράτη – Μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Ουκρανίας, καθώς και αξιωματούχοι από το Μάλι και Νίγηρα, συζητήθηκαν συμπεράσματα ετησίας περιόδου αφότου συστάθηκε η “Task Force Takuba” καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των επόμενων ετών. Εκφράστηκε επίσης η υποστήριξη των συμμετεχόντων προς τις χώρες της περιοχής στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα