Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πώς να επιλέξουμε το φόρεμα που μας ταιριάζει

Κοινοποίηση

Πώς να επιλέξουμε το φόρεμα που μας ταιριάζει

Ήρθε επιτέλους η Άνοιξη! Εκτός του ότι μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εκατό στρώσεις ρούχων που μας πνίγουν και το μπουφάν που μας κάνει να νιώθουμε σαν μπαλόνια, είναι η καλύτερη εποχή για να ξεθάψουμε τα αγαπημένα μας, αεράτα γυναικεία φορέματα και να ντυθούμε άνετα και ελαφριά. Πώς θα επιλέξουμε, όμως, το κατάλληλο φόρεμα για να κάνουμε ξέγνοιαστες βόλτες; 

Μαθαίνοντας τον σωματότυπό μας

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καθορίσουμε τον σωματότυπό μας. Οι περισσότερες από εμάς εμπίπτουν μάλλον σε κάποια από τις εξής κατηγορίες:

    • Κλεψύδρα

    • Μήλο

    • Αχλάδι

    • Ορθογώνιο

Αν φοράμε ρούχα τα οποία μας κολακεύουν και ταιριάζουν στο σώμα μας, θα νιώθουμε καλύτερα και θα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να απαιτούμε από τους εαυτούς μας να χωράμε σε κάθε ρούχο (εξάλλου, το size 0 δεν λέει και πολύ, ούτε αξίζει να λιμοκτονήσουμε για πάρτη του). Κάθε σώμα είναι διαφορετικό. 

Την επόμενη φορά που θα ζηλέψουμε, λοιπόν, το πώς φαίνονται τα γυναικεία φορέματα με τα οποία κυκλοφορούν οι σταρ του Χόλυγουντ, ας θυμηθούμε ότι είναι καλύτερο να είμαστε μοναδικές και όχι καρμπόν.

Πώς να επιλέξουμε τα σωστά φορέματα με βάση τον σωματότυπό μας

    1. Για την κλεψύδρα

Για όσες από εμάς έχουμε καμπύλες και πλούσιο στήθος, η απαραίτητη ισορροπία είναι ήδη εκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναδείξουμε αυτές τις καμπύλες, επιλέγοντας κολλητά φορέματα. Τα V ντεκολτέ αναδεικνύουν το στήθος, ενώ τα χαμηλά ντεκολτέ τραβούν το βλέμμα στη λεπτή μέση που επίσης πρέπει να αναδείξουμε. 

    2. Για το μήλο       

Σε αυτήν την περίπτωση, τα αεράτα φορέματα, τα κρουαζέ, αλλά και όσα αφήνουν ακάλυπτα τα φανταστικά μας πόδια, είναι εξαιρετικές επιλογές. Ακόμη, είναι σημαντικό να μην τονίζεται το κέντρο του σώματός μας και να επιχειρούμε να κάνουμε τη σιλουέτα μας να φαίνεται πιο «τεντωμένη».

    3. Για το αχλάδι

Η λεπτή μας μέση είναι το δυνατό μας σημείο. Μπορούμε να την τονίσουμε με φορέματα που εφαρμόζουν επάνω της, αλλά που είναι πιο αεράτα στο κάτω μέρος. Μπορούμε ακόμη να «μιμηθούμε» τον σωματότυπο της κλεψύδρας, δίνοντας όγκο στο πάνω μέρος του σώματός μας (με puffy μανίκια ή όγκο στο μπούστο, για παράδειγμα). Τα strapless και τα V ντεκολτέ είναι επίσης πολύ κολακευτικά.

    4. Για το ορθογώνιο

Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αντίθεση μεταξύ της μέσης και των γλουτών μας, αλλά και να επιδιώξουμε μια πιο καμπυλωτή εμφάνιση. Τα φορέματα με βολάν μπορούν να δώσουν απαραίτητο όγκο στους γλουτούς, ενώ μια off-shoulder λαιμόκοψη δημιουργεί την αίσθηση ότι η μέση είναι πιο λεπτή, καθώς οι ώμοι φαίνονται πιο ανοιχτοί, κάτι που δημιουργεί μια εικόνα που θυμίζει τον σωματότυπο της κλεψύδρας.         

Δεν αρκεί, λοιπόν, το να ρίξουμε επάνω μας ένα οποιοδήποτε φόρεμα. Ούτε είναι πιο σημαντικό να ακολουθούμε τη μόδα κατά γράμμα. Πρέπει να επιλέγουμε τα ρούχα μας ανάλογα με το αν κολακεύουν και αναδεικνύουν τα σημεία του σώματός μας που εμείς λατρεύουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα