Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος σε κτίρια του Δήμου Τοπείρου

Κοινοποίηση

Σε εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος σε κτίρια του Δήμου Τοπείρου


Συνεργασία με ΔΕΠΑΝ για την υλοποίηση προγράμματος προσεισμικού ελέγχου σε κτιριακές υποδομές του Δήμου Τοπείρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τοπείρου με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) με σκοπό την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος προσεισμικού ελέγχου σε κτιριακές υποδομές όπως δημοτικά κτίρια, σχολικές μονάδες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. 

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου της ασφάλειας που παρέχουν τα δημόσια και κοινωφελή κτίρια έναντι των αναμενόμενων σεισμικών δράσεων στην περιοχή του Δήμου μας, ενώ από τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού εξαρτάται η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του κοινού που συναθροίζεται σε αυτά και για την εξασφάλιση της λειτουργίας τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου ο Πρόεδρος ΔΕΠΑΝ και Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Κατά τη συνάντηση εργασίας διερευνήθηκε περαιτέρω η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με απώτερο σκοπό την ωρίμαση μελετών και την υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. 

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να δεσμεύσουμε πόρους από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με σκοπό την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η συνεργασία του Δήμου μας με τη ΔΕΠΑΝ συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.                             

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα