Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχεδόν 17.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 447 την Παρασκευή

Κοινοποίηση

Σχεδόν 17.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 447 την Παρασκευή


Ξάνθη εμβολιασμοί:
Σε 16.933 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί στη βάση του το Υπουργείο Υγείας. 

Ωστόσο μόλις 5.118 είναι οι πολίτες που έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

Αν και παρατηρείται αύξηση στον ρυθμό χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 στην Ξάνθη, δεν ισχύει το ίδιο και με τη δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα οι πολίτες που ολοκληρώνουν τη διαδικασία και αποκτούν την πολυπόθητη ανοσία να παραμένουν λίγοι. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 εμβολιασμοί στην ΠΕ Ξάνθης και μόλις οι 11 εξ’ αυτών αφορούσαν πολίτες που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Σε επίπεδο Θράκης, στον Έβρο έχουν πραγματοποιηθεί 32.649 εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10.000 πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση ενώ στη Ροδόπη – η οποία ανέβασε ρυθμούς – οι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 16.544  και 4.525 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα