Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Για την εκδήλωση Vendor Outreach και τα αιολικά πάρκα

Κοινοποίηση

Για την εκδήλωση Vendor Outreach και τα αιολικά πάρκα

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ξάνθης έβαλε δυο θέματα στην συζήτηση του ΔΣ του ΕΒΕ Ξάνθης στις 31/3.

Το πρώτο σχετικά με το διαμεσολαβητικό ρόλο του Επιμελητηρίου μεταξύ επαγγελματιών της Ξάνθης και του αμερικανικού στρατού μέσα από την εκδήλωση Vendor Outreach.

Ως  Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε στήριξη του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια εξωραϊσμού του αμερικάνικου στρατού. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία μερικά πρόσφατα μόνο παραδείγματα) δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους της Ξάνθης από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης. Το σκληρό lock down στην Ξάνθη που κρατά σχεδόν έναν χρόνο, με χαμένες 2 φορές τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού και μια των γιορτών παλιάς πόλης, χωρίς να έχει γίνει μισό βήμα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης έχουν οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσές μας και απαιτούν από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης, όπως έχουμε πολλές φορές καταθέσει. Να δώσει η κυβέρνηση χρήματα για τις ανάγκες του λαού και όχι για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (είμαστε 2 οι σε ποσοστό δαπανών επί του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ)!

Δε θεωρούμε άσχετη αυτήν την εξέλιξη με την πραγματοποίηση όλο αυτό το διάστημα της άσκησης DEFENDER EUROPE 2021 με βασικό τον ρόλο της περιοχής μας και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της που μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στην πόλη μας έγιναν 2 φορές σε μισό χρόνο ασκήσεις με αμερικάνους. Σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής, πρόκειται πρακτικά

για «πρόβα πολέμου&quot»!!!

Βάλαμε το ζήτημα πως καθήκον κάθε φορέα, όπως και του Επιμελητηρίου, είναι να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωση στη μετατροπή της περιοχής μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και για το λόγο αυτό σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Με βάση τα παραπάνω καλέσαμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να σταματήσει άμεσα κάθε στήριξη στις εκδηλώσεις Vendor Outreach του αμερικάνικου στρατού.

Το δεύτερο θέμα αφορά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Π.Ε. Ξάνθης. Η ψήφιση του νέου νόμου από τη κυβέρνηση λύνει τα χέρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο κλάδο της ενέργειας να εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές με σοβαρή επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Ήρθε να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση στήριξε την ίδια πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης της Ενέργειας, εγκρίνοντας εκατοντάδες άδειες νέων αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα.  Η «πράσινη» ανάπτυξη τελικά φαίνεται να υπηρετεί τα κέρδη τους και όχι τη προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης υγείας και των ενεργειακών αναγκών του λαού.                    Καλέσαμε τα μέλη του ΔΣ να τοποθετηθούν στο επίκαιρο θέμα των αιολικών πάρκων, κάτι που πέρα από κάποιες αμφίσημες τοποθετήσεις απέφυγαν να κάνουν επίσημα στην τελευταία συνεδρίαση.

Από την πλευρά μας καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΕ Ξάνθης να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στο έγκλημα που ετοιμάζεται με αιτήματα:

Καμιά νέα άδεια για αιολικά πάρκα.

Απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Να εκπονείται συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση του συνόλου των αιολικών πάρκων σε μια περιοχή και των συνοδών τους έργων.

Να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το απαραίτητο προσωπικό. 

Σημαντική μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση όλων των τελών όπως το λεγόμενο “πράσινο τέλος” και καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. 

Αποκλειστικά κρατικό, ενιαίο φορέα για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία, θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Επιμελητηρίου Ξάνθης 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα