Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Ξάνθη στις περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Κοινοποίηση

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Ξάνθη στις περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Στις περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή βρίσκεται η ΠΕ Ξάνθης, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. 

Ο Δήμος Ξάνθης μπήκε πλέον στο «βαθύ κόκκινο», σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου δηλαδή, αν και πρακτικά – τουλάχιστον προς το παρόν – δεν καταγράφονται σημαντικές αλλαγές σε μέτρα που επιβάλλονται στην περιοχή. 

“Η Επιτροπή ομόφωνα κατέληξε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», ανεβαίνουν και εντάσσονται ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου, άρα έχουμε μία αύξηση της τάξης του 35,34%, καθώς και ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί” σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δείτε επίσης: Γιατί μπήκε στο “βαθύ κόκκινο” η Ξάνθη λίγο πριν το Πάσχα

Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο ίδιος, “αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικές 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. 
Παράλληλα, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές αυτές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή.

Είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων. Βλέπουμε ότι στο σύνολο της επικράτειας, πάντως, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπαν και οι Επιδημιολόγοι μας, βελτιώνεται σταδιακά”. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα