Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία της ΠτΔ σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Κοινοποίηση

Περιοδεία της ΠτΔ σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχίζοντας την περιοδεία της στον Έβρο, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βασίλειο Μαυρίδη και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Στη συνέχεια αναχώρησε για την Νέα Βύσσα και το Τάγμα Εθνοφυλακής Ορεστιάδας, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Αναστάσιος Κολέζας, ο Υποστράτηγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, καθώς και άνδρες της Εθνοφυλακής και της FRONTEX.
Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Τεχνητό Εμπόδιο (Φράχτη) του Έβρου όπου, αφού ενημερώθηκε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της.
Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν.
Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που αποτελούν παράλληλα και ευρωπαϊκά σύνορα.»
Περιοδεία της ΠτΔ σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, στη συνέχεια, το Διδυμότειχο. Εκεί συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, τον Δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τοπικούς φορείς. Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε, επίσης, την οικογένεια Τοπαλούδη και εξέφρασε την ολόθερμη συμπαράστασή της στην Κούλα και στον Γιάννη Τοπαλούδη, γονείς της Ελένης, η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

Αργότερα μετέβη στο Σουφλί, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και τοπικούς φορείς, ενώ ξεναγήθηκε και σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε, επίσης, ξεχωριστή συνάντηση με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον Έβρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη και ξεναγήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου. 

 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα