Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση για την Τράπεζα της Ελλάδας

Κοινοποίηση

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση για την Τράπεζα της Ελλάδας

Την επιτακτική ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στην Αλεξανδρούπολη επισημαίνει με επιστολή του στον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. 

Ο κ. Πέτροβιτς επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας σε μία από τις πιο ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Υπογράμμισε πως «η Αλεξανδρούπολη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο καθώς περιλαμβάνεται στον άξονα της Εγνατίας Οδού και διαθέτει αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό σταθμό και λιμάνι το οποίο προβλέπεται να αξιοποιηθεί σημαντικά στο άμεσο μέλλον. Καθίσταται σαφές, επομένως, πως η λειτουργία Υποκαταστήματος της ΤτΕ θεωρείται απολύτως απαραίτητη αφενός για τη διευκόλυνση της ομαλής οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και αφετέρου για ευνόητους συμβολικούς λόγους». 

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε πως «τυχόν κλείσιμο του Υποκαταστήματος της ΤτΕ στην Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές, ενώ θα ζημιώσει την εθνική προσπάθεια αναβάθμισης της ακριτικής μας περιοχής, στην οποία η πολιτεία οφείλει να προσθέτει και όχι να αφαιρεί…». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα