Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Θράκης

Κοινοποίηση

Εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Θράκης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 101ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, στην Κομοτηνή.

Παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν o Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, οι Βουλευτές του Νομού Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), κ. Δημήτριος Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ), ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης του Νομού Σερρών κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Διοικητής της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Αντώνιος Θεοδοσιάδης και ο Διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης.

Στον Έβρο ο ΓΕΕΘΑ 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο παρέστη σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την απελευθέρωση της Αλεξανδρουπόλεως, οι οποίες τελούνται παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Υπουργός παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Δόμνας Βιζβύζη, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνόδευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Αλεξανδρουπόλεως όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζαμπούκη.

Στη Θράκη και η ΠτΔ 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμου. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 14 Μαΐου 1920, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Κομοτηνή απελευθερώνονται και ενσωματώνονται στον εθνικό κορμό.

Διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη δυστυχώς χρονιά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως ότι θα είναι η τελευταία, αφού η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.

Είμαστε υπερήφανοι για τους θρακιώτες ακρίτες μας, που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας».

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού επισκέφθηκε το Μνημείο Προσκόπων μετέβη στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζαμπούκης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, και ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο Αγγελική Γιαννακίδου.

To απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Χθες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Πέτροβιτς.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα