Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου στον Έβρο

Κοινοποίηση

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου στον Έβρο

Με τους δημάρχους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, Παναγιώτη Καλακίκο, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Βασίλη Μαυρίδη, αντίστοιχα, καθώς και τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επισκέφθηκε το νομό Έβρου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα.

Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Συρίγος αναφέρει: «Συνομιλήσαμε με τον Σύλλογο Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, ακούσαμε τις ανησυχίες και τις προτάσεις των φοιτητριών που εκπροσωπούν το Σύλλογο. Εξετάσαμε τις προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες των ντόπιων κατοίκων, και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους από άλλα μέρη της Ελλάδος να γνωρίσουν τον πλούτο της Θράκης φοιτώντας εκεί».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, τέθηκε, μεταξύ άλλων, υπόψη του υπουργού το θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών του νομού Έβρου, της περαιτέρω ενδυνάμωσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της λειτουργία σχολών Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα