Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γλυκά Νερά: “Ενώπιον” του συζύγου της Καρολάιν ο συλληφθείς του Έβρου

Κοινοποίηση

Γλυκά Νερά: “Ενώπιον” του συζύγου της Καρολάιν ο συλληφθείς του Έβρου

Μέσα από… φιμέ τζάμια ή με βιντεοσκόπηση ο 33χρονος πιλότος θα μπει στη διαδικασία αναγνώρισης του 30χρονου Γεωργιανού που είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στους Κήπους Έβρου, όταν επιχείρησε να φύγει οδικώς προς Βουλγαρία.

Ο ύποπτος έφθασε χθες στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχεται ή όχι στο αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά. Ο σύζυγός της θα μπει στην τυπική διαδικασία να διαπιστώσει αν ταιριάζει η σωματοδομή και κάποια χαρακτηριστικά του με αυτά του «κοντού» δολοφόνου, αλλά και των «ψηλών» συνεργών του, που μπόρεσε να διακρίνει κατά τη διάρκεια των εφιαλτικών στιγμών. Το DNA του 30χρονου Γεωργιανού, προς το παρόν, δεν ταιριάζει με γενετικές αλυσίδες των λανθανόντων γενετικών αποτυπωμάτων που έχουν συλλέξει τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από τη μοιραία σοφίτα και το σπίτι της οικογένειας.

Ο 30χρονος ταξίδεψε χθες από Αλεξανδρούπολη και έφθασε στα αστυνομικά γραφεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, καθώς εμπλέκεται στη βίαιη ληστρική επιδρομή σε σπίτι ηλικιωμένων στις 7 Μαρτίου 2021 στο Πικέρμι. Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος τον εξέτασαν σχετικά με αυτή τη ληστεία και τους τουλάχιστον τέσσερις συνεργούς του και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να τον συσχετίζουν με το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά η απόπειρά του να εγκαταλείψει τη χώρα λίγες ημέρες μετά από αυτό έχει κινήσει αρκετές υποψίες. Ο 30χρονος Γεωργιανός επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα με το αυτοκίνητο του μέσω Έβρου. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στον συνοριακό σταθμό διέλευσης των Κήπων, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο άνδρας έφερε πλαστά έγγραφα και τον συνέλαβαν. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε μάλιστα η εμπλοκή του σε βίαιη ληστεία στο Πικέρμι στις 7 Μαρτίου. Τότε πέντε κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στις 05:00 τα ξημερώματα σε σπίτι στην οδό Θεσσαλών, όπου έμενε ένας 93χρονος μαζί με τη σύζυγό του και την οικιακή βοηθό τους. Οι δράστες είχαν δέσει τα θύματα, ενώ είχαν ασκήσει υπέρμετρη σωματική βία στον ηλικιωμένο άνδρα, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τα χρήματα. Οι πέντε κακοποιοί κατάφεραν να αποσπάσουν 400 ευρώ και κοσμήματα. Πριν εξαφανιστούν μάλιστα είχαν πετάξει τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων στη λεκάνη της τουαλέτας για να μην μπορέσουν να ειδοποιήσουν έγκαιρα τις Αρχές.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να αναμένουν αποτελέσματα από τις αναλύσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να φθάσουν στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν καθημερινά τη λίστα που έχει σχηματιστεί με τουλάχιστον 100 αντίστοιχες βίαιες ληστρικές επιδρομές προηγούμενων μηνών και ετών για να διαπιστωθεί εάν σε κάποιες από αυτές υπάρχουν κοινά μοτίβα με τον τρόπο δράσης των τριών ληστών στα Γλυκά Νερά.

Η ομάδα των αστυνομικών που ερευνούν την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν εκτιμά ότι οι δράστες είναι πιθανότατα μέλη εγκληματικών ομάδων Αλβανών-Ρομά και γεωργιανής Μαφίας, τύπου VOR V ZAKONE. Με βάση αυτή την εκτίμηση, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν φακέλους τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής. Με βάση τις περιγραφές του 33χρονου πιλότου επιχειρούν να αποκλείσουν από τη σχετική λίστα σεσημασμένων για τέτοια αδικήματα κάποιους κατηγορούμενους και να επικεντρώσουν σε άλλους που ταιριάζουν περισσότερο. Οι αναφορές του συζύγου της Καρολάιν για τους δράστες και κυρίως για τον «κοντό» δολοφόνο της 20χρονης γυναίκας βοηθούν τις έρευνες, καθώς κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής της, κατέβηκε η μπαλακλάβα που φορούσε, με τα χαρακτηριστικά του να προσομοιάζουν με αρκετούς σεσημασμένους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα