Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2021 – Ενισχυμένο το πρόγραμμα και φέτος

Κοινοποίηση

Κοινωνικός Τουρισμός 2021 - Ενισχυμένο το πρόγραμμα και φέτος


Υπερδιπλασιασμό των ωφελούμενων και τριπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού σχεδιάζει και για φέτος το οικονομικό επιτελείο, στη βάση του μοντέλου που ίσχυσε και πέρσι

Έξτρα ενισχυμένο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού σχεδιάζεται και φέτος για τη σεζόν 2021-2022, με βάση το μοντέλο που ίσχυσε για πρώτη φορά πέρσι.
Στόχος είναι η επανάληψη σε γενικές γραμμές της περσινής φόρμουλας, που οδήγησε στην έκδοση 370.000 voucher Κοινωνικού Τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται ο πιθανός 3πλασιασμός του κονδυλίου που παραδοσιακά διαθέτει ο ΟΑΕΔ, όπως επίσης και ο υπερδιπλασιασμός των ωφελούμενων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για φθηνές διακοπές ακόμα και σε 5άστερα ξενοδοχεία.
Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΟΑΕΔ εξετάζουν και φέτος πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού – «μαμούθ».
Υπενθυμίζεται πως παραδοσιακά ο προϋπολογισμός του Κοινωνικού Τουρισμού ανέρχονταν μέχρι το 2019 στο επίπεδο των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρσι τριπλασιάστηκε, ώστε να φτάσει σε ένα επίπεδο της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ως εκ τούτου υπερδιπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού, οι οποίοι ξεπέρασαν πέρυσι τους 300.000 έναντι 140.000 το 2019. Αν μάλιστα προστεθεί και ο αριθμός των αναξιοποίητων επιταγών, οι ωφελούμενοι προσεγγίζουν τις 400.000.
Κάτι αντίστοιχο επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και για την φετινή σεζόν. Την δρομολόγηση ενισχυμένου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και για φέτος «φωτογράφισε» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, παρουσιάζοντας τις προάλλες στο υπουργικό συμβούλιο τις νέες δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα