Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Η βασίλισσα Αρσινόη στον “Λύχνο” του Γιώργου Μανέττα

Κοινοποίηση

H βασίλισσα Αρσινόη στον “Λύχνο” του Γιώργου Μανέττα

«Η σωτηρία για τον Λύχνο θα έρθει από μακριά, όταν αυτός θα βρίσκεται στη μέση εποχή. Ο άντρας που θα τη φέρει, θα έχει παλέψει με τα κύματα».

Στο παλάτι των Φωτοδόχων, η βασίλισσα Αρσινόη ανακοινώνει τα λόγια της προφητείας στον νέο άγνωστο άντρα χωρίς όνομα και πατρίδα, που εμφανίστηκε ξαφνικά στον πλανήτη Λύχνο και διασώθηκε πριν λίγο στη θάλασσα των Φωτοδόχων.

Με αντάλλαγμα να ξαναβρεί τη μνήμη και την ελευθερία του, εισχωρεί στην αφιλόξενη χώρα των Αφώτιστων με σκοπό να εξοντώσει τον πανίσχυρο άρχοντα του σκότους Κραταιό και ν’ απαλλάξει έτσι τον πλανήτη Λύχνο απ’ την κυριαρχία του. Με μοναδικό του όπλο και πυξίδα έναν φωτεινό κρύσταλλο και για συντροφιά του ένα κορίτσι, μια γάτα κι έναν μυστηριώδη άντρα, ξεκινά για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή μέσα στο σκοτάδι και το μυστήριο, όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με το όνειρο και η λογική με την παράνοια. Εκεί, στα πιο σκοτεινά σημεία του πλανήτη, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Επίλεκτος, για να κερδίσει τη σωτηρία του, θα αναγκαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους χειρότερους φόβους του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει διλήμματα και να υπερβεί εμπόδια.

Στο πρόσωπο του Επίλεκτου ο καθένας μας βλέπει τον προσωπικό του αγώνα για απελευθέρωση από τις φοβίες και τα άγχη του. Μέσα από την πορεία μας στον δικό μας «Λύχνο», μαθαίνουμε να αγαπάμε τόσο τη φωτεινή, όσο και τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας και να ζούμε αληθινά και ευτυχισμένα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Βρείτε το εδώ: 

fylatos.com/shop/ο-λύχνος/  ή στο τηλ. 2310821622


Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Email: manettasauthor@gmail.com

Facebook: Ο Λύχνος_Γιώργος Ευθ. Μανέττας/ Giorgos Manettas

Instagram: @giorgosmanettas

Goodreads: https://www.goodreads.com/author/show/21247516._

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα