Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ορεστιάδα: Σοκ από τον θάνατο 36χρονου με Covid 19

Κοινοποίηση

Ορεστιάδα: Σοκ από τον θάνατο 36χρονου με Covid 19

Σοκ προκάλεσε στην περιοχή της Ορεστιάδας ο θάνατος 36χρονου που νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με Covid 19 διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Αυστηρό lockdown

Ο άτυχος νεαρός από το χωριό Καστανιές, του δήμου Ορεστιάδας, οι οποίες βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο σε αυστηρό lockdown, είχε αρχικά μεταφερθεί με ήπια συμπτώματα σε θάλαμο Covid-19.

Ομως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου μετά το μεσημέρι χθες Πέμπτη εξέπνευσε, ανεβάζοντας σε τρεις τον θλιβερό απολογισμό των θανάτων από κοροναϊό στην περιοχή.

Την Τρίτη, είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή επίσης στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, 59χρονος από χωριό της Ορεστιάδας και 78χρονη από την περιοχή του Διδυμοτείχου.

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr από το χωριό του άτυχου 36χρονου αναφέρουν ότι και άλλα μέλη της οικογενείας του νοσούν από κοροναϊό, αλλά ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

Μετά τις γιορτές

Κι όλα αυτά ενώ οι Καστανιές παραμένουν ως τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Μαΐου σε αυστηρό lockdown, λόγω των πολλών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κυρίως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Γι’ αυτό άλλωστε προχθές πραγματοποιήθηκαν rapid test ανίχνευσης του κοροναϊού, ωστόσο και τα 110 δείγματα ήταν αρνητικά.

Αρνητικά ήταν επίσης και τα 125 δείγματα στα rapid test που διενεργήθηκαν από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Πάντως, το πρόβλημα παραμένει, ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα που προέρχονται από την περιοχή της Ορεστιάδας και νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με κοροναϊό είτε στη ΜΕΘ, είτε στη μονάδα Covid-19.

Πηγή: evros-news.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα