Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Ξάνθη – Καθολικό lockdown στον Έβρο

Κοινοποίηση

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Ξάνθη – Καθολικό lockdown στον Έβρο

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει ο δήμος Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η Ξάνθη τέθηκε σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown – παρά την έναρξη αρκετών επαγγελματικών δραστηριοτήτων – ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη και συνεχίζει στο «βαθύ κόκκινο» με τον Νίκο Χαρδαλιά να εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής ζητώντας τη πιστή τήρηση των μέτρων. 

Την ίδια στιγμή, στη Θράκη, σε καθεστώς καθολικού lockdown τέθηκαν περιοχές στον Έβρο λόγω μεγάλης έξαρσης νέων κρουσμάτων κορονοϊού. 

“Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, αυτό αφορά μια τελευταία εξέλιξη, σε καθολικό lockdown αντίστοιχο της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τα αποτελέσματα των σημερινών και χθεσινών τεστ ήταν πραγματικά ανησυχητικά, με ποσοστά θετικότητας που ξεπερνούν σχεδόν το 15%” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σταθερά διψήφια κρούσματα 

Η Ξάνθη το τελευταίο διάστημα παραμένει σταθερά ψηλά σε νέο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει διψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων Covid-19 σχεδόν κάθε μέρα. 

Χαρακτηριστικά την Παρασκευή 07/05 ανακοινώθηκαν 12 νέα κρούσματα, ενώ μια ημέρα πριν, την Πέμπτη, ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 που καταγράφηκαν στην περιοχή ήταν 37!

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα