Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«To Mobile School Ταξιδεύει» επιστρέφει και πάλι στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

«To Mobile School Ταξιδεύει» επιστρέφει και πάλι στην Ξάνθη

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων το έργο «ToMobileSchool Ταξιδεύει» ξεκινά και πάλι τις παρεμβάσεις του στους Νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Όλο το διάστημα της καραντίνας η ομάδα έργου με διάθεση και ενθουσιασμό και φυσικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συνέχισε τις παρεμβάσεις της με το κινητό σχολείο σε όλο τον Νομό Δράμας και συγκεκριμένα στις περιοχές Φιλίππου, Αμπελοκήπους, Χωριστή, Καλαμπάκι, Μικροχώρι, Κύργια, Κουδούνια και Δοξάτο.

Ήταν μία ευκαιρία για τα παιδιά να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά και διασκεδαστικά, συμμετέχοντας σε δράσεις όπως: ενεργητικά παιχνίδια, μαθηματικά παιχνίδια, διαγωνισμούς ορθογραφίας, συζητήσεις για την προσωπική υγιεινή, τον Covid-19, κ.ά.

Το έργο «ToMobileSchool Ταξιδεύει» διάρκειας τριών ετών πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε καταυλισμούς Ρομά των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης με στόχο την προσέγγιση 450 νέων (παιδιών και ενηλίκων).Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το MobileSchool τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και την Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Tomobileschool ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Το πρόγραμμα Activecitizensfund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα