Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Έκαναν το εμβόλιο και μοιράζονται την εμπειρία τους

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Έκαναν το εμβόλιο και μοιράζονται την εμπειρία τους


Ξεπέρασαν τους 7.000 οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου – Σχεδόν 23.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη 

«Γκάζι» έχουν πατήσει τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη, με ολοένα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες να μπορούν πλέον να προγραμματίσουν το ραντεβού τους σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή και να προσέλθουν για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ξάνθη, μέχρι στιγμής, συνολικά 7.081 άτομα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ χαρακτηριστικό των ταχυτήτων εμβολιασμού που ακολουθούνται πλέον στην περιοχή είναι το γεγονός πως μόνο την Τρίτη (04/05) συνολικά 380 πολίτες έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Στην ΠΕ Ξάνθης έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 22.905 εμβολιασμοί, με το XanthiNea.gr να έρχεται σε επαφή με πολίτες – διαφόρων ηλικιακών ομάδων – που έλαβαν το εμβόλιο και να τους ζητά να μοιραστούν την εμπειρία τους. 

“Δεν είχα καμία ενόχληση” 

Ο Σ.Τ. είναι στρατιωτικός, 40 ετών, και όπως λέει στο XanthiNea.gr, πριν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προχώρησε σε μια προσωπική έρευνα και έψαξε όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές πληροφόρησης ώστε να είναι σίγουρος. Κατέληξε εν τέλει να εμβολιαστεί, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και όπως τονίζει η εμπειρία του ήταν άριστη τόσο από την χορήγηση του εμβολίου όσο και την γενικότερη αντιμετώπιση του προσωπικού.  “Το ζήτημα του κορονοϊού το έψαξα πάρα πολύ από όλες τις πλευρές. Έκανα το εμβόλιο μετά από παρά πολύ σκέψη. Σίγουρα ήμουν στρεσαρισμένος λίγο πριν κάνω την πρώτη δόση. Όμως έκανα και τη δεύτερη δόση και όλα πήγαν καλά. Δεν είχα καμία ενόχληση” εξηγεί ο ίδιος, για να προσθέσει πως “το έκανα για να προστατεύσω την υγεία μου, γιατί αντιλαμβάνομαι τους κινδύνους αυτής της ασθένειας ακόμη και στη δική μου ηλικία που δεν είμαι ούτε μεγάλος ούτε μικρός. Το έκανα όμως και για να συμβάλω στη συνολική προσπάθεια να χτίσουμε σαν κοινωνία το τείχος ανοσίας. Επιφυλάξεις είχα και ερωτήματα υπάρχουν ακόμη και τώρα. Όμως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δεν γίνεται να ζούμε με ένα lockdown. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή την κατάσταση”. 

“Ανέβασα υψηλό πυρετό, αλλά έπεσε”

Την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca έλαβε στις 27 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων η Ε.Κ. η οποία επίσης μοιράζεται την εμπειρία του εμβολιασμού της και εξηγεί τους λόγους που πυροδότησαν την απόφασή της να κάνει το εμβόλιο. “Ο προβληματισμός μου σε σχέση με το εμβόλιο ήταν ότι θεωρούσα πως ήδη είχε καθυστερήσει πολύ. Επειδή δουλεύω σε σχολείο, ήθελα να εμβολιαστώ το νωρίτερο δυνατόν, δεδομένης της επιστροφής μας στις σχολικές τάξεις στις 10 Μαΐου. 9 ώρες μετά τον εμβολιασμό ξεκίνησα να έχω ρίγος και ανέβασα υψηλό πυρετό, μέχρι 39,2. Είχα επίσης κόπωση και ατονία. Μόλις έκλεισα δύο 24ωρα, το πρωί της Μ. Πεμπτης δηλαδή, έπεσε η θερμοκρασία μου σε φυσιολογικά επίπεδα” εξηγεί η ίδια μιλώντας στο XanthiNea.gr, ενώ σχολιάζοντας το εάν θα παρότρυνε κάποιον να ακολουθήσει τον δρόμο του εμβολιασμού η ίδια τονίζει πως “επειδή η απόφαση για εμβολιασμό θεωρώ ότι είναι πολύ προσωπική, δεν  θα παρότρυνα, ούτε θα αποθάρρυνα κάποιον από το να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι ο καθοριστικός παράγοντας για μια τέτοια απόφαση είναι από τί θεωρεί ο καθένας ότι κινδυνεύει περισσότερο, από τον ιό ή από το εμβόλιο. Για εμένα το εμβόλιο ήταν κάτι το αυτονόητο, γιατί είμαι εξοικειωμένη, εδώ και χρόνια κάνω και το αντιγριππικό εμβόλιο χωρίς να ανήκω στις ευπαθείς ομάδες”. 

“Ένιωσα ελάχιστο πόνο”

“Το μόνο που ένιωσα σαν “παρενέργεια” ήταν ελάχιστος πόνος στο σημείο του εμβολίου, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Την απόφαση να κάνω το εμβόλιο την πήρα γιατί σκέφτομαι ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την ανάρρωση και την ανοησία της αγέλης, που λέει ο καθένας ότι πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας και δεν προσέχει” σημειώνει στο XanthiNea.gr ο Δ.Τ. από την Ξάνθη που επίσης έκανε το εμβόλιο, πρόσφατα, εξηγώντας πως “το μόνο που με προβλημάτισε είναι το γεγονός ότι είναι ένα νέο εμβόλιο και δεν ξέρω πόσο δοκιμασμένο είναι”. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα