Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την Παλαιστίνη

Κοινοποίηση

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την Παλαιστίνη

Με παρεμβάσεις της στο κέντρο της πόλης και στο παζάρι η  Τ.Ο. Ξάνθης της ΚΝΕ κατήγγειλε το νέο έγκλημα που εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου αναρτήθηκε πανό.

Στην παρέμβαση  αναδείχτηκε ότι το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή αποτελεί παράγοντα «ειρήνης» και «σταθερότητας».

Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που είτε καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ, είτε κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, είτε στηρίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα, έχουν ευθύνη και συμβολή σ’ αυτήν την εξέλιξη. 

Είναι απαράδεκτη η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που ζήλεψε τη «δόξα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μιλάει ξεδιάντροπα για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το νέο έγκλημα ως αποτέλεσμα «της πολιτικής του ακροδεξιού Νετανιάχου», με τον οποίο έκανε μπίζνες όταν ήταν στην κυβέρνηση πριν από μερικά χρόνια. Και, αλίμονο, ο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αθώοι του αίματος…

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα αυτά αρνούνται σταθερά να υλοποιήσουν την απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Μαζί λοιπόν με την αυτονόητη απαίτηση για τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων και της ισραηλινής κατοχής, μαζί με το αίτημα για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους άλλους λαούς είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας και ενάντια στις συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Να δυναμώσει ο αγώνας της νεολαίας και του λαού της Ξάνθης ενάντια στις συνεχόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Πετροχώρι με τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί 2 κι ετοιμάζεται και νέα άσκηση τις αμέσως επόμενες μέρες. 

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τώρα να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967

Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους!

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα