Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

3 πράγματα για να κάνετε μετά το μασάζ

Κοινοποίηση

3 πράγματα για να κάνετε μετά το μασάζ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο μασάζ για να καταπολεμήσουν χρόνιους πόνους, να μειώσουν το στρες το οποίο συσσωρεύεται εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας και γενικότερα για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Αν είστε και εσείς λάτρεις του μασάζ, είτε προτιμάτε το μασάζ κατ’ οίκον είτε σας αρέσει περισσότερο να επισκέπτεστε ένα κέντρο ευεξίας μια στο τόσο, μπορεί να γνωρίζετε μερικά από όσα θα αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο. Αν, ωστόσο, έχετε ξεκινήσει πρόσφατα τις συνεδρίες ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε το μασάζ, οι παρακάτω συμβουλές, σχετικά με το τι θα ήταν καλό να κάνετε μετά από μια συνεδρία, μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Τι να κάνετε μετά το μασάζ

1. Πιείτε αρκετό νερό

Η αλήθεια είναι πως είναι αμφιλεγόμενο το κατά πόσο πράγματι είναι απολύτως απαραίτητο να πιείτε πολύ νερό μετά από μια συνεδρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα όπως και να έχει. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως το μασάζ προκαλεί ένα βαθμό αφυδάτωσης, επομένως το νερό αυτό πρέπει να αναπληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, το νερό βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και σίγουρα σας κάνει καλό.

2. Κοιμηθείτε για λίγο

Τι καλύτερο από το να έχετε χαλαρώσει απόλυτα και στη συνέχεια να ρίξετε έναν σύντομο ύπνο; Εξάλλου, όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να αισθανθείτε καλύτερα. Μετά από ένα μασάζ δεν είναι καθόλου περίεργο να αισθάνεστε κάπως κουρασμένοι. Αν θέλετε να χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο και να μπορέσετε να κοιμηθείτε αμέσως μετά από τη συνεδρία σας, το μασάζ κατ’ οίκον είναι η καλύτερη λύση. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια διαδρομή, άρα δεν θα χρειαστεί να είστε σε εγρήγορση, και θα βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο, οπότε θα είναι και πιο εύκολο να αισθανθείτε άνετα. Αν δεν θέλετε απαραίτητα να κοιμηθείτε, μπορείτε να κάνετε μια άλλη χαλαρωτική δραστηριότητα (μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, για παράδειγμα), ώστε να συνεχίσετε να είστε χαλαροί.

3. Φάτε ένα σνακ

Και λέμε σνακ, επειδή ένα μεγάλο γεύμα θα επιβαρύνει το πεπτικό σας σύστημα, ενώ όλη η λογική του μασάζ είναι να αφήσετε το σώμα σας να χαλαρώσει. Είναι λογικό να νιώθετε κάπως αδύναμοι μετά από ένα μασάζ, γιατί η πίεση του αίματος έχει πέσει και το σώμα σας μπορεί να χρειάζεται καύσιμα, επομένως ένα σνακ είναι σημαντικό. Αντίστοιχα, πριν από μια συνεδρία ένα βαρύ γεύμα δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε άνετα όσο ο μασέρ πιέζει το σώμα σας.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να έχετε κατά νου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ρωτήσετε τον μασέρ ή τη μασέζ σας τι θα ήταν καλύτερο να κάνετε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα