Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2024

3 tips για έναν καλό ξενώνα

Κοινοποίηση

Σίγουρα το να πρέπει να φιλοξενήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι μας είναι μια διαδικασία που μας ενθουσιάζει. Βγαίνουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ενώ το σπίτι γίνεται ένα κέντρο δραστηριότητας και ενέργειας. 

Ας είμαστε, όμως ειλικρινείς. Είμαστε σίγουροι πως αν τυχαίνει να φιλοξενείτε κόσμο στο σπίτι, έχετε και λίγο άγχος, καθώς είναι υποχρέωσή σας να φροντίσετε να μην λείψει τίποτα στον καλεσμένο σας. Είναι ιδανικό το να μπορείτε να διαθέσετε έναν ξενώνα για τον επισκέπτη σας, καθώς οι κρεβατοκάμαρες https://epiplagand.gr/krevatokamares/ που χρησιμοποιεί η οικογένεια μπορεί να μην είναι κατάλληλες για καλεσμένους και θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί.  

Θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν καλό ξενώνα και να βοηθήσετε τον επισκέπτη σας να αισθάνεται σαν στο σπίτι του. 

    

1. Η απλότητα κερδίζει

Για αρχή, θα σας εξηγήσουμε αυτό που εννοούμε σχετικά με τις κρεβατοκάμαρες. Όσο δελεαστικό και αν είναι το να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο δωμάτιο ως ξενώνα, η διακόσμηση θα ανταποκρίνεται στο στυλ του ανθρώπου ο οποίος το χρησιμοποιεί. Επομένως, ο επισκέπτης θα νιώθει συνεχώς πως βρίσκεται σε ένα χώρο που δεν είναι ο δικός του. Είναι, λοιπόν, καλύτερο να επιλέξετε μια πιο απλή, αλλά όμορφη διακόσμηση για τον ξενώνα, ώστε να μειώσετε αυτήν την αίσθηση.

    

2. Άνετα έπιπλα

Αντικειμενικά, το κρεβάτι είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε. Πρέπει να είναι άνετο, καλαίσθητο και inviting. Αν πιστεύετε πως έχει έρθει η ώρα να ανανεώσετε τον ξενώνα, σκεφτείτε την αγορά ενός ντυμένου κρεβατιού, ώστε να δώσετε και μια νότα πολυτέλειας στο χώρο. Μπορείτε να προσθέσετε και μια πολυθρόνα για παραπάνω άνεση, συμπληρώνοντας το σύνολο με ένα τραπεζάκι, ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρό καθιστικό σε μια γωνιά του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε να αναζητήσετε έπιπλα στην Κηφισίας, αν θέλετε να επενδύσετε σε ποιοτικά έπιπλα που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δικού σας χώρου.

3. Καθαρίστε τους αποθηκευτικούς χώρους

Είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για τα πράγματα του καλεσμένου σας. Αν υπάρχει ντουλάπα στον ξενώνα την οποία χρησιμοποιείτε, δεν υπάρχει λόγος να την αδειάσετε ολόκληρη. Απλώς φροντίστε να είναι οργανωμένη και αφήστε χώρο και για τον επισκέπτη σας. Το ίδιο ισχύει και για τα συρτάρια των κομοδίνων. Μπορείτε να αφήσετε ένα άδειο, προκειμένου να μην προκληθεί ένα χάος από μικροπράγματα στο δωμάτιο. 

Μην ξεχνάτε τα πιο αυτονόητα. Το δωμάτιο πρέπει να είναι καθαρό, όπως και τα σεντόνια, ενώ είναι σημαντικό να διαθέτει έναν φορτιστή για το κινητό, αλλά και να υπάρχει σε εμφανές σημείο ο κωδικός για το Wi-Fi σας. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να αφήσετε και κάτι για να έχει ο επισκέπτης σας να διαβάζει (π.χ. ένα βιβλίο που σας άρεσε πολύ).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα