Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πάνω από 47.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πάνω από 47.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη

Σε 47.570 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. 

Την ίδια στιγμή, συνολικά 17.307 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν ολοκληρώσει πρακτικά τη διαδικασία εμβολιασμού στην περιοχή. 

“Ο εμβολιασμός προχωρά σε όλη την επικράτεια. Υπάρχουν, όμως, περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο. Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα” σημείωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, εξηγώντας πως η Ξάνθη βρίσκεται στις πόλεις με τη μικρότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού. 

Σύμφωνα άλλωστε και με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου στην Ξάνθη βρίσκεται στο 25.52%. 

Σε επίπεδο Θράκης, στην γειτονική Ροδόπη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 46.639 εμβολιασμοί ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει δύο δόσεις ανέρχονται σε 16.706. Αισθητά διαφορετική είναι η εικόνα στον Έβρο. Οι εμβολιασμοί εκεί ανέρχονται σε 77.398 ενώ οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία χορήγησης των εμβολίων ανέρχονται σε σχεδόν 30.000. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα