Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στην Ευρώπη σε ποσοστό 90%

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στην Ευρώπη σε ποσοστό 90%

«Δεν πρόκειται να πετάξουμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους για πολλούς μήνες ακόμα. Μόνο στους εξωτερικούς. όπου ξέρουμε ότι η μετάδοση είναι 18-20% μικρότερη», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να διατηρούμε τις αποστάσεις και να έχουμε συχνή καθαριότητα των χεριών» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE αναφερόμενος στη μετάλλαξη «Δέλτα» ανέφερε πως θα πρέπει να μας ανησυχεί και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα επικρατήσει στην Ευρώπη σε ποσοστό 90%. Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι μεταδίδεται ταχύτερα από την βρετανική μετάλλαξη και ανέφερε ότι κινδυνεύουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι.

«Τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca, αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Δέλτα σε ποσοστά 96% και 92%, αντιστοίχως, όπως έχουν δείξει μελέτες στη Μεγάλη Βρετανία» τόνισε ο κ. Μόσιαλος. Για τα εμβόλια της J&J και Moderna διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή, άλλα εκτίμησε ότι ως «αδελφάκια» των Pfizer και AstraZeneca θα έχουν κάλυψη πάνω από 90%.

Αναφορικά με ένα 4ο κύμα κορονοϊού, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE τόνισε ότι «μπορούμε να ανακόψουμε το 4ο κύμα εάν αυξήσουμε δραματικά το ποσοστό των εμβολιασθέντων. Αυτή τη στιγμή το 39% δεν είναι αρκετό για να ανακόψει το 4ο κύμα. Πρέπει το ποσοστό των εμβολιασθέντων να ανέβει στο 80%».

«Για να γίνει αυτό πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί τους επόμενους δύο μήνες. Πρέπει να πειστούν κυρίως οι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν» πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι το 4ο κύμα θα πλήξει κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι στις ΗΠΑ τους τελευταίους δυο μήνες, το 99,9% των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ από τους ασθενείς που απεβίωσαν, το 99,2% δεν είχαν εμβολιαστεί.

enikos.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال