Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αισιοδοξία για την υγεία του Έρικσεν – Το μήνυμα του ΑΟΞ

Κοινοποίηση

Αισιοδοξία για την υγεία του Ερικσεν – Το μήνυμα του ΑΟΞ

Στο νοσοκομείο Rigks της Κοπεγχάγης διακομίστηκε ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας, το Σάββατο. 
0 29χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ όπως εκτιμάται υπέστη ανακοπή καρδιάς στο 42ο λεπτό. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των γιατρών αλλά και των συμπαικτών του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά από αρκετά λεπτά αγωνία, με τη χρήση απινιδωτή, κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια.
Οι συμπαίκτες του μάλιστα σχημάτισαν μια ασπίδα γύρω του τόσο κατά την παροχή των πρώτων βοηθειών όσο και μετέπειτα στη μεταφορά του, ώστε να μην καταγραφούν οι σκηνές με τον ίδιο αναίσθητο στο έδαφος.  
Αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Δανίας, το οποίο είχε ειδοποιηθεί για να υποδεχθεί το επείγον αυτό περιστατικό. 
Την ώρα αυτή, σύμφωνα και με την ομοσπονδία της Δανίας, η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και υποβάλλεται σε εξετάσεις. 
Υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, αλλά οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ, Τζουσέπε Μαρότα, δήλωσε στο Sky Sports πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» ενώ και η ΟΥΕΦΑ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του παίκτη. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει τα εξής:
Σε συνέχεια του έκτακτου ιατρικού περιστατικού που αφορά τον Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο ομάδων και νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει στις 19:45 (21:45 ώρα Ελλάδας). Ο αθλητής έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί.

Οι εικόνες από τη στιγμή του αγώνα που ο 29χρονος παίκτης καταρρέει μέσα στο γήπεδο έκαναν τον γύρο του κόσμου ενώ ακόμη και το twitter κατέρρευσε για λίγα λεπτά λόγω των πολλαπλών αναζητήσεων για την πορεία της υγείας του. 

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος του πλανήτη έσπευσε να εκφράσει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του παίκτη ενώ και ο ΑΟΞ προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στα social media γράφοντας “Eriksen, οι προσευχές όλων μας είναι μαζί σου! Σε περιμένουμε δυνατό πίσω στα γήπεδα!”. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα