Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντί για τρένα σφυρίζουν… λεωφορεία στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το τρένο δεν θα σφυρίξει τελικά στην Ξάνθη, ούτε ευρύτερα στη Θράκη, καθώς παρά την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναφορά των αμαξοστοιχιών 600 Α και 91 στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, από την Τετάρτη 02.06.2021, αντί για τρένο οι πολίτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν συναντούν… λεωφορεία! 

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη επανήλθε μεν, αλλά με τη συνδρομή λεωφορείων, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. 

Έτσι όλοι επιλέγουν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με τρένο από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ξάνθη, φτάνουν μέχρι το τρένο στη Δράμα και από εκεί μεταφέρονται στη συνέχεια με λεωφορεία μέχρι την πόλη. 

Απορίας άξιο το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στο διαδικαστικό κομμάτι στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα έχουν σταματήσει στη Θράκη από το 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας των δρομολογίων για λόγους συντήρησης των γραμμών (!) 


Η σχετική ανακοίνωση: 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την επαναφορά των αμαξοστοιχιών 600 Α και 91 στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, από την Τετάρτη 02.06.2021.

Επίσης, από την Τετάρτη 02.06.2021, επανέρχονται οι τοπικές αμαξοστοιχίες του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, με αριθμό 1330, 1331, 1332, 1333, 1336 και 1337 στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα.

Θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχοντας ως προτεραιότητα το ασφαλές ταξίδι, έχει εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα