Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από τη Σόφια στην Ξάνθη για διακοπές – “Ερχόμαστε κάθε χρόνο”

Κοινοποίηση

Από τη Σόφια στην Ξάνθη για διακοπές – “Ερχόμαστε κάθε χρόνο”

Του Γιώργου Μαυρίδη 


Ο Valentin Tonev από τη Σόφια επισκέπτεται κάθε χρόνο την περιοχή και μοιράζεται τις εμπειρίες του από τα ταξίδια του 

Η Ξάνθη έχει μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες των Βαλκανίων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια έχουν αγοράσει εξοχικά στην παραλιακή ζώνη και επισκέπτονται την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Ο Valentin Tonev, 41 ετών, με καταγωγή από τη Σόφια της Βουλγαρίας εργάζεται ως Manager στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Βρέθηκε στην Ξάνθη μαζί με συναδέλφους του, που επέλεξαν να περάσουν μια μέρα “πλάι στο κύμα” και να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Η πρώτη του επαφή με την περιοχή ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία όπως εξηγεί και εκ τότε επισκέπτεται συνέχεια την Ξάνθη για διακοπές μαζί με την οικογένεια του, όπως εξηγεί στο XanthiNea.gr.

“Επισκέφθηκα πρώτη φορά την Ξάνθη όταν ήμουν στο Ζλάτογκραντ σε teambuilding με τους συναδέλφους μου και αποφασίσαμε να περάσουμε μια μέρα του Σαββατοκύριακου στην ελληνική θάλασσα” σημειώνει ο ίδιος. 

“Αρχικά βρεθήκαμε στα beach bar κοντά στο Μυρωδάτο και τα Άβδηρα. Ταξιδεύω πολύ και έχω δει τις ακτές της Χαλκιδικής, της Λευκάδας, της Μαύρης Θάλασσας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Τουρκίας αλλά και της Ισπανίας, του Μεξικού και τις Μαλδίβες. Στην Ξάνθη όμως ο συνδυασμός της χαλαρής μουσικής, των καθαρών νερών, το γεγονός ότι είσαι πιο άνετα στην παραλία και ότι υπάρχουν γήπεδα βόλεϊ και τένις ήταν σαν παράδεισος! Ερωτευτήκαμε την κουζίνα του πολύ μικρού εστιατορίου στη Σκάλα Αβδήρων. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την πόλη και μας άρεσαν πολύ οι δρόμοι, η ατμόσφαιρα, τα εστιατόρια της Παλιάς Πόλης και τα καταστήματα αθλητικών ειδών. Απολαύσαμε τη νυχτερινή ζωή!”, προσθέτει χαρακτηριστικά. 

Η πρώτη του εμπειρία με την Ξάνθη του έμεινε αξέχαστη και έτσι ο Valentin επισκέπτεται κάθε χρόνο την περιοχή για διακοπές μαζί με την οικογένεια του. “Ερχόμαστε κάθε χρόνο (ακόμη και δύο φορές) στην Ξάνθη για διακοπές με τα παιδιά για να απολαύσουν το φαγητό και την παραλία, που είναι τέλεια για τα μικρά παιδιά” τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως “κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στην Ξάνθη χρειάστηκε να επισκεφθούμε και το Νοσοκομείο, όπου το επίπεδο εξυπηρέτησης ήταν πολύ καλό. Οι άνθρωποι της Ξάνθης μιλούν καλά Αγγλικά και είναι πολύ φιλικοί και ανοιχτοί για να σε βοηθήσουν”. 

Κληθείς να περιγράψει μια εμπειρία από τα ταξίδια του στην Ξάνθη που το έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη ο Valentin λέει στο XanthiNea.gr πως “επισκεφθήκαμε το μοναδικό ξενοδοχείο που υπάρχει κοντά στην παραλία του Μυρωδάτου για να περάσουμε μερικές ημέρες διακοπών και μάθαμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ στις αρχές του Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη. Όταν βρεθήκαμε στο εν λόγω φεστιβάλ μείναμε για δεύτερη φορά ενθουσιασμένοι με την περιοχή. Δεν ήταν μια συνηθισμένη εκδήλωση σε ένα σημείο για έναν συγκεκριμένο χρόνο και για μια ομάδα ανθρώπων – η ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη άλλαξε! Σε κάθε δρόμο υπήρχε διαφορετικό είδος μουσικής και όλα τα καφέ και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα με χαρούμενους ανθρώπους που χόρευαν και απολάμβαναν την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Αυτό το συναίσθημα δεν είναι κάτι που περιγράφεται. Την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου πρέπει να ζήσεις αυτή την εμπειρία στην Ξάνθη”. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που παραχώρησε στο XanthiNea.gr ο Valentin Tonev από τα ταξίδια του στην Ξάνθη: 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα