Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Μπλε”: Έκθεση της Αθανασίας Πεφτουλίδου στην Art Gallery

Κοινοποίηση

"Μπλε": Έκθεση της Αθανασίας Πεφτουλίδου στην Art Gallery


ΜΠΛΕ

Η εικαστικός Αθανασία Πεφτουλίδου με την mix art έκθεση “ΜΠΛΕ” προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί μαζί της, τις δικές της στιγμές ελευθερίας. Επηρεασμένη από τις συνθήκες τις πανδημίας, χρησιμοποίησε ένα από τα πιο οικεία μέσα της, την ζωγραφική. Δημιούργησε παράθυρα σε γαλάζιους κόσμους με ατέλειωτους ορίζοντες. Τα ακρυλικά χρώματα σε πολλαπλές αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν εντάσεις και ζωντάνια που σε μεταφέρουν ως θεατή/παρατηρητή στις ίδιες τις παραλίες. Από απόσταση. Με ασφάλεια. Η θωράκιση του καμβά με το υγρό γυαλί αιχμαλωτίζει στιγμές ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς και τις κρατάει αναλλοίωτες. Προστατεύει μέσα σε προθήκες αυτές τις πολύτιμες ανάσες πριν την βουτιά στα βαθιά. 

Η έκθεση συνομιλεί με τα γλυπτά “Γοργόνες” σαν ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φαντασιακό και πραγματικό κόσμο. Τα γλυπτά, δημιουργίες της εικαστικού το 2019-21, είναι φτιαγμένα με την τεχνική του papier mache. 

Βιογραφικό

Η Αθανασία Πεφτουλίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1956. Το διάστημα 1975-1977 σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στη Σχολή του Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις και σε αρκετές ομαδικές. Το 2003 δημιούργησε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης την αίθουσα τέχνης Art Gallery, στοχεύοντας σε μια ουσιαστική και γόνιμη επαφή με την τέχνη και τους ανθρώπους που τη δημιουργούν. Στα πλαίσια της λειτουργίας της γκαλερί έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δημιουργούς, παρουσιάζοντας σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, φιλοξενώντας καλλιτεχνικά δρώμενα και πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα