Καταγγελίες για παρενόχληση σε Γυμνάσιο της Ξάνθης και αποχή

Καταγγελίες για παρενόχληση σε Γυμνάσιο της Ξάνθης και αποχή

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με περιστατικά παρενόχλησης σε Γυμνάσιο της Ξάνθης. 

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα περαστικό σεξουαλικής παρενόχλησης με θύμα μια μαθήτρια, ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχει και δεύτερη υπόθεση παρενόχλησης. Το ένα περιστατικό διαδραματίστηκε στην αυλή του σχολείου και το άλλο μέσα σε μια σχολική τάξη. 

Θέση για όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στην γυμνασιακή κοινότητα της Ξάνθης παίρνει ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr και αναφέρθηκε όχι σε ένα αλλά σε δυο περιστατικά, τα οποία καλείται να διαχειριστεί το γυμνάσιο της πόλης, οι μαθητές του οποίου σήμερα είναι σε αποχή από τα μαθήματα.

Για το πρώτο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην αυλή όταν μαθητής φέρεται να παρενόχλησε δυο μαθήτριες εκείνος τιμωρήθηκε χθες, ενώ εκ νέου συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών, προκειμένου να εξετάσει το θέμα που προκλήθηκε με τη μαθήτρια που κατηγορεί συμμαθητή της, πως την έκλεισε με την βία μέσα στην σχολική τάξη.

«Το θέμα το διερευνούμε ακόμα, ώστε να καταλάβουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Τα θέματα που έχουν προκύψει είναι δύο και σε αυτά εμπλέκονται μια ομάδα αγοριών και μια κοριτσιών. Το ένα περιστατικό και στο οποίο ο μαθητής τιμωρήθηκε χθες, έχει να κάνει με ένα σκηνικό το οποίο διαδραματίστηκε σε σχολική αυλή. Ένα αγοράκι φαίνεται να “παρενοχλούσε” κάποιες μέρες δυο μαθήτριες. Αυτό είχε σαν επακόλουθο να διαμαρτυρηθούν τα παιδιά και ο μαθητής αυτός να τιμωρηθεί. Δυστυχώς στο όλο θέμα έχουν εμπλακεί και οι γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ο κάθε ένας τα παιδιά του. Αυτό κάνει ακόμα περισσότερο κακό στα παιδιά και δεν πρέπει», λέει ο κ. Ιωαννίδης. 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ιωαννίδη το θέμα έχει πάρει και διαδικτυακές διαστάσεις καθώς οι μαθήτριες μέσω instagram χαρακτήρισαν ακόμα και βιαστή τον συγκεκριμένο μαθητή: «Το θέμα είναι πως η μαμά του παιδιού που έκανε την παρενόχληση θέλει να κάνει μήνυση και να φτάσει μέχρι και τον εισαγγελέα διότι, όπως πληροφορήθηκα τα κοριτσάκια αυτά έγραψαν κάτι στο Instagram, χαρακτηρίζοντας μέχρι και βιαστή το αγοράκι αυτό. Η διευθύντρια ξέρω ότι αυτή την ώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει τους γονείς των εμπλεκόμενων, ώστε να σταματήσει το θέμα εδώ, διότι μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφονται υπερβολικά πράγματα».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει ο σύλλογος του σχολείου ξανά για τον μαθητή που έκλεισε στην τάξη την μαθήτρια: «Το γεγονός που θέλει μαθητή να κλείνει μαθήτρια μέσα στην τάξη δεν έχει σχέση με το προηγούμενο είναι κάτι καινούργιο. Αυτό συνέβη την ώρα που συνεδρίαζε ο σύλλογος το καθηγητών για την πρώτη υπόθεση. Όπως έμαθα εκείνη την ώρα μια μαθήτρια από την ομάδα των οκτώ κοριτσιών πήγε να πάρει την τσάντα και να φύγει. Εκεί ένα άλλο αγόρι προσπάθησε να την εγκλωβίσει. Δεν την έκλεισε μέσα στην τάξη γιατί η διευθύντρια μου είπε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε, ενώ μέσα στην τάξη υπήρχαν κι άλλα τρία άτομα. Τώρα ο γονέας του κοριτσιού θέλει να κάνει μήνυση στον γονέα του αγοριού. Δεν ξέρω αν ήταν προκλητικά ντυμένο, αλλά είναι δυνατόν κορίτσι γυμνασίου να έχει πάει έτσι στο σχολείο του, δεν νομίζω. Η διευθύντρια ξέρει τι έχει συμβεί, εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε πιστά το πρωτόκολλο ώστε να μην πληγωθούν τα παιδιά».

«Όσοι μαθητές έγραψαν διάφορα στο Ιnstagram παραδέχτηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη. Ποτέ η διεύθυνση του σχολείου δεν μίλησε για προκλητικό ντύσιμο υπάρχουν μάρτυρες οι καθηγητές, οι γονείς και τα μαθητικά συμβούλια το παραδέχονται όλοι. Απλά κάποιοι θεώρησαν να γράψουν ψευδή σχόλια στο διαδίκτυο. Όλοι οι γονείς των παιδιών γνωρίζουν την πραγματικότητα και δεν θέλουν καμία συνέχεια στο θέμα».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال