Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία στην Ξάνθη κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Κοινοποίηση

Διαμαρτυρία στην Ξάνθη κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που ψηφίζεται στη Βουλή ζήτησαν για ακόμη μια φορά διαδηλωτές στην Ξάνθη που συμμετείχαν στη νέα απεργία που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, κρατώντας πανό και με συνθήματα έβαλλαν κατά του νομοσχεδίου και ιδιαίτερα κατά των προβλέψεών του για τον χρόνο διευθέτησης εργασίας και για τη συνδικαλιστική δράση. 
Όπως τόνισε στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Βογιατζής Κώστας «οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, δίνουμε αυτό το μήνυμα παρά τις τρικλοποδιές που βάζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και παρά το κρεσέντο αυταρχισμού στο οποίο επιδόθηκε η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα. 

Σε χρόνο ρεκόρ, τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, την απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, ενώ χθες το βράδυ κυβέρνηση και εργοδοσία, μετά τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου άρχισαν τις «διευθετήσεις» και του …απεργιακού χρόνου. Οι εργαζόμενοι όμως δεν τρομοκρατούνται! 

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. 

Η ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουν τα ταξικά σωματεία σήμερα είναι αυτή που θα πετάξει και το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα εκεί όπου ανήκει, στα σκουπίδια!».

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιώντας πορεία, ενώ μοίραζαν και έντυπο ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους πολίτες. 
Διαμαρτυρία στην Ξάνθη κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα