Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

3 προορισμοί για εναλλακτικές διακοπές στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Θέλετε να πάτε διακοπές αλλά θέλετε να τιμήσετε ελληνικούς προορισμούς;

Βαρεθήκατε τους κλασσικούς προορισμούς που σας προτείνουν οι ταξιδιωτικές εταιρείες;

Ψάχνετε κάτι εναλλακτικό που θα σας μείνει αξέχαστο;

Τότε σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε καθώς εδώ θα βρείτε 3 προορισμούς για εναλλακτικές διακοπές χωρίς να χρειαστείτε να περάσετε τα σύνορα της Ελλάδας.

1. Αστυπάλαια

Αν είστε λάτρεις των Κυκλάδων, τότε η Αστυπάλαια είναι ένας προορισμός που θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας να επισκεφτείτε. Εδώ θα βρείτε από βυζαντινές εκκλησίες μέχρι βενετσιάνικα κάστρα και φυσικά παραλίες με απέραντο γαλάζιο.

Για τους λάτρεις της ιστορίας του προορισμού, δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο και την εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Ειδικά αν τύχει και επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου θα περάσετε τέλεια στο πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα από τους κατοίκους.

Ίσως το μόνο αρνητικό, να είναι το πολύωρο ταξίδι που θα χρειαστεί να κάνετε μέσω πλοίου (ειδικά οι Βορειοελλαδίτες) για να φτάσετε στην Αστυπάλαια. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να περάσετε την ώρα σας παίζοντας online καζίνο διαβάζοντας περισσότερα σχετικά με τον προορισμό σας με ντοκιμαντέρ Netflix ή ακούστε ένα podcast με το Spotify μέχρι να φτάσετε στο λιμάνι.

2. Ζάκυνθος

Για να συνδυάσετε τον αγροτουρισμό αλλά δε και να μην χάσετε τα μπάνια σας, η Ζάκυνθος είναι ότι πρέπει για εσάς. 

Οι βίλες Θεριανός είναι must για εσάς που αγαπάτε τον αγροτουρισμό. Εδώ θα βρείτε τον απόλυτο συνδυασμό ηρεμίας και αποφόρτισης από τον αστικό τρόπο ζωής, καθώς θα έρθετε σε επαφή με την φύση και με όλα τα αγαθά που προσφέρει η γη της Ζακύνθου. Μπορείτε ακόμα και να συμμετέχετε στην αγροτική παραγωγή αν το επιθυμείτε.

Φυσικά δε λείπουν και οι υπέροχες παραλίες. Το Ναυάγιο, ο Γέρακας και οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και αποτελούν προορισμούς που δε πρέπει να χάσετε. 

3. Πήλιο 

Ένας ακόμα προορισμός που συνδυάζει θάλασσα με βουνό είναι το Πήλιο. Για να φτάσετε εδώ δε χρειάζεται να διασχίσετε τη θάλασσα, και είναι σχεδόν στη μέση της Ελλάδας, άρα δε χρειάζεται να ταξιδέψετε πολλές ώρες είτε μένετε βόρεια ή νότια Ελλάδα. 

Από αξιοθέατα δεν πρέπει να χάσετε τον Βράχο ‘Καλόγερος’, τη Λίμνη Κάρλας με τη ξεχωριστή βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς και τους μαγευτικούς καταρράκτες Μακρυρράχης. Πολύ δημοφιλείς στους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού είναι οι πηλιορείτικες εκκλησίες. Τέλος, για τους πιο σπορ τύπους, δε λείπουν δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ, ιππασία, πεζοπορία και πολλά άλλα.

4. Χανιά-Κρήτη

Η Κρήτη έχει, από μόνη της, πολλούς ξεχωριστούς προορισμούς και προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε επιλογές τουρισμού που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Στα Χανιά, ωστόσο, μπορείτε να βρείτε μοναδικές επιλογές για αγροτουρισμό, με τον Ξενώνα Φάμπρικα να αποτελεί top επιλογή. Ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα, θα έρθετε σε επαφή με την τοπική κουζίνα και φιλοξενία. Η αρχιτεκτονική θα σας μεταφέρει σε παλαιότερες εποχές και η θέα θα σας κόψει την ανάσα. 

Συνοψίζοντας

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές για εναλλακτικό τουρισμό, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε χώρα. Αν θέλετε την αντικειμενική (μπορεί και όχι) γνώμη μας, η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα (ή τουλάχιστον από τις ομορφότερες) στον κόσμο. Επομένως αξίζει να γνωρίσετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει πριν ξεκινήσετε τις διακοπές για άλλες πολιτείες.

Πηγή φωτογραφιών: 1, 2

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα