Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πρώτη αντίδραση Τσέπελη στη συμμαχία της αντιπολίτευσης

Κοινοποίηση

Η πρώτη αντίδραση Τσέπελη στη συμμαχία της αντιπολίτευσης

Την απόφαση τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κατέλθουν στις επόμενες εκλογές με έναν κοινό συνδυασμό, έσπευσε να σχολιάσει ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη δήλωση συνεργασίας, η οποία συνοδεύτηκε και από την ανακοίνωση της κοινής καθόδου των επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυοφορούσα συνεργασία, που φρόντισαν οι γνωστοί κύκλοι να διαρρεύσει, αρκετές μέρες πριν, μπορεί να υπολείπεται στο επίπεδο του… αιφνιδιασμού, θέτει όμως τα πράγματα στη σωστή τους βάση, καθώς γίνεται πλέον, πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αντιληπτός, ο ουσιαστικός λόγος της παράταιρης αυτής σύμπραξης.

Πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί ανάπτυξης, συμφέροντος της πόλης… «πάνω από όλα» και της… «πολλής και μεθοδικής δουλειάς», με τις οποίες, οι τέσσερις της αντιπολίτευσης και… της «απλής αναλογικής», όπως αυτοπροσδιορίζονται, προσπαθούν να πείσουν τον ξανθιώτικο λαό και τον ίδιο τους τον εαυτό, για το εν λόγω «εγχείρημα», κρύβεται -όχι τόσο πετυχημένα, είναι αλήθεια- η φιλοδοξία.

Θεμιτή και σεβαστή. Αρκεί να μην στέκεται μόνη της… Γιατί, πολλαπλασιαζόμενη ακόμα και επί… τέσσερα, πάλι μόνη της είναι. Και σίγουρα, δε φτάνει, για να αναπτυχθεί ουσιαστικά η αυτοδιοικητική δράση.

Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση της κοινής… κατάβασης των τεσσάρων, που υπόσχονται να οδηγήσουν τον δήμο, σε… ολική επαναφορά, την οποία -καθώς διατείνονται- την έχει απολύτως ανάγκη.

Αναμένουμε τον, από κοινού, σχεδιασμό, τον οποίο και ΘΑ υλοποιήσουν… Περιμένουμε  βέβαια και την ενότητα θέσεων και απόψεων, εκτός της πρόδηλης αγωνίας για θέσεις. 

Μπορεί το πρακτικό σκέλος της στόχευσης να αργήσει ή να μην έρθει ποτέ, όμως σίγουρα, αυτή η προοπτική, θα μπορούσε να λειτουργήσει έως και κατευναστικά, ομαλοποιώντας (ελπίζουμε) και την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει περάσει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, με τη συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση -που αγγίζει τα όρια της κακοποιητικής συμπεριφοράς- απέναντι στο πρόσωπο του δήμαρχου, τα δύο τελευταία χρόνια…

Στον επικεφαλής του νέου σχήματος ευχόμαστε καλή επιτυχία, στη νέα του, αναβαθμισμένη θέση. Ήταν σίγουρα ένας υψηλός στόχος, ο οποίος επετεύχθη…

Τέλος, η προτροπή προς όλους, είναι, μοιραία, κοινή: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Θεωρούμε πως είναι απολύτως ταιριαστή. Κυρίως, τώρα, που η καλοκαιρινή περίοδος, συνοδεύεται από θάλασσα και… παιχνίδια στην άμμο, ο «Ανήρ κομπαστής» έχει μια ευκαιρία να θριαμβεύσει…

                                                                  Ο Δήμαρχος Ξάνθης

                                                                 Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

(Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Η φράση έρχεται από τον μύθο του Αισώπου με τον εύγλωττο τίτλο «Ανήρ κομπαστής». Σύμφωνα με τον μύθο, ένας Αθηναίος αθλητής ισχυριζόταν ότι έκανε ένα μεγάλο άλμα στην Ρόδο και καλούσε το ακροατήριό του να πάει στο νησί και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του… Ωστόσο, ένας από τους ακροατές, δεν άντεξε πήγε σε ένα σκάμμα, χάραξε τη λέξη «Ρόδος» και απευθυνόμενος στον… καυχησιάρης, του… έδειξε τη Ρόδο και του ζήτησε να δείξει στο κοινό του το… φοβερό του άλμα).

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα