Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καλοκαίριασε, ώρα για BBQ στον κήπο

Κοινοποίηση

Καλοκαίριασε, ώρα για BBQ στον κήπο

Η αγαπημένη εποχή όλων μας είναι εδώ και αυτό είναι από μόνο του μια καλή αφορμή για να γιορτάσουμε με τους φίλους μας διοργανώνοντας διάφορα theme days, από εκείνα που κρατάνε μέχρι αργά το βράδυ. Αν μάλιστα είστε από τους τυχερούς που έχουν κοντά τους το εξοχικό τους σπίτι ή έχουν φίλους που διαθέτουν κάποιο ωραίο σπίτι με κήπο, ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρον κάνοντας το καλύτερο BBQ gathering ever! Τι θα χρειαστείτε; 

Η σωστή οργάνωση



Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ή επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ούτω κάθε εξής, η λέξη κλειδί που χρειάζεστε για μια τέτοιου είδους μάζωξη είναι η οργάνωση. Καθορίστε με την παρέα σας πόσα άτομα θα συμμετέχουν σε αυτή την γευστική συνάντηση, και πώς θα συνεισφέρει ο καθένας ώστε να διασκεδάσετε όλοι. Ορίστε τους ρόλους εξαρχής για κάθε δουλειά ώστε να υπάρξει σωστή ροή και ποιος οι ποιοι θα είναι οι ψήστες της ημέρας. Άλλωστε, πάντοτε κάποιοι από την παρέα είναι γνώστες του ψησίματος και αυτοπροτείνονται, τόσο γιατί έχουν λατρεία με τη διαδικασία όσο και γιατί…μπορεί να θέλουν να τσιμπάνε λιγάκι ενδιάμεσα. Εντάξει, ας τους τη χαρίσουμε, ολόκληρη μπριζόλα θα μας καλοψήσουν! Τέλος, το σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις είναι να ξέρουμε επακριβώς τα άτομα που θα μαζευτούν ώστε να γίνει το σωστό κουμάντο στα κρεατικά μας είδη αλλά και στα υπόλοιπα φαγητά που θα τα συνοδεύουν για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Τα σωστά υλικά

Και τώρα που οι ρόλοι ορίστηκαν, σειρά έχει ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσουμε. Εδώ δεν πρέπει να αμελήσουμε κάποια βασικά πράγματα. Μια καλή ψησταριά είναι το παν για ένα πετυχημένο barbeque, αν θέλουμε τα κρέατά μας να ψηθούν σωστά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος φροντίστε να εξασφαλίσετε ότι ο ψήστης της παρέας θα έχει όλα τα απαραίτητα υλικά για να μην δυσκολέψει το έργο του. Πινέλα, γάντια, μπολ με τις μαρινάδες, σπάτουλες και βέργες είναι μερικά από τα κύρια αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στο σημείο ψησίματος για να γίνουν όλα σωστά και οργανωμένα. 



Τα κρέατα και οι μαρινάδες

Η πρώτη ύλη, εξίσου σημαντική και η επιλογή πρέπει να γίνει προσεκτικά. Προτιμήστε να έχετε μεγάλη ποικιλία σε κρέατα και μαρινάδες ώστε να μην είναι μονότονη η γεύση σας! Εάν σας προβληματίζει το πότε και πώς θα προμηθευτείτε τα κρέατά σας, μπορείτε κάλλιστα να επισκεφθείτε ένα κρεοπωλείο online, γιατί είμαστε και σύγχρονοι άνθρωποι, και να παραγγείλετε εύκολα και γρήγορα τα κρέατα που θα αποφασίσετε με την παρέα ότι θέλετε να φάτε.
Μια μέρα που σίγουρα θα θυμάστε, αφού η διασκέδαση είναι εγγυημένη!

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα