Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

211 φιλόζωοι κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα τον Δήμο Ξάνθης

Κοινοποίηση

211 φιλόζωοι κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα τον Δήμο Ξάνθης

Ξάνθη Νέα – Αδέσποτα: Επιστολή καταγγελία απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ξάνθης, Σιαμπάν Μπαντάκ, κατέθεσαν στον Εισαγγελέα 211 φιλόζωοι, αντιδρώντας στις μαζικές περισυλλογές αδέσποτων ζώων από το κέντρο της πόλης. 

“Είμαστε φιλόζωοι πολίτες, που αγαπούμε, συμπονούμε, φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας και προσπαθούμε για τη βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής τους με προσωπική εθελοντική προσφορά και με στόχο τόσο την ευζωία των ζώων όσο και τη δημιουργία συνθηκών για την ομαλή συμβίωσή τους με τους συμπολίτες μας. 

Την Πέμπτη στις 3 Ιουνίου 2021 επί της πλατείας Δημοκρατίας έλαβε χώρα εκ μέρους σας ένα περιστατικό περισυλλογής δύο πολύ ήσυχων και αγαπητών σε όλους τους  φιλόζωους πολίτες αδέσποτων σκύλων που διαβιούν εδώ και καιρό στην περιοχή, κυρίως μεταξύ της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Πεσόντων Ηρώων” επισημαίνεται στην καταγγελία που υπογράφουν οι 211 φιλόζωοι και το φιλοζωικό σωματείο οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως “συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα θηλυκό σκυλί χρώματος μαύρο – καφέ και ένα αρσενικό ημίαιμο λυκόσκυλο. 

Τα ζώα αυτά, οι περισσότεροι εξ ημών τα φροντίζουμε καθημερινά, με δικές μας δαπάνες.

 Πρόκειται για δύο από τα πλέον ήμερα αδέσποτα ζώα της πόλης, τα οποία είναι απολύτως εξοικειωμένα τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα υπόλοιπα ζώα και ουδέποτε έχουν εκδηλώσει κανενός είδους επικίνδυνη ή επιθετική συμπεριφορά ή οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες ή στα υπόλοιπα ζώα, δεσποζόμενα και μη. 

Επιπλέον, πρόκειται για ζώα υγιή, τα οποία δε φέρουν τραύματα ούτε πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα, το οποίο θα δικαιολογούσε την περισυλλογή τους για λόγους θεραπείας”. 

Όπως συνεχίζει η καταγγελία, “σε ερώτησή μας προς τον υπάλληλο του Δήμου που διενήργησε την περισυλλογή, για τους λόγους της απομάκρυνσής τους, μας δόθηκε η απάντηση ότι προηγήθηκε

τηλεφωνική καταγγελία για τα συγκεκριμένα ζώα στην υπηρεσία Προστασίας του Πολίτη, χωρίς περισσότερα στοιχεία”, ενώ ακολουθεί η παράθεση της σχετικής νομοθεσίας που επικαλούνται οι φιλόζωοι εκτιμώντας πως η κίνηση του Δήμου δεν ακολουθεί τη σωστή οδό. 

Η καταγγελία καταλήγει με μια σειρά από αιτήματα προς τον Δήμο. Οι φιλόζωοι ζητούν: 

1. Να μας απαντήσετε εγγράφως από που προήλθε η καταγγελία, σε τι συνίσταται η επιθετική, επικίνδυνη ή προβληματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα ως άνω ζώα, ώστε  κρίθηκε από την υπηρεσία σας ότι έπρεπε να περισυλλεχθούν και με ποια κριτήρια, στοιχεία και ενδείξεις προβήκατε στην περισυλλογή των ζώων και που βρίσκονται τα δύο ζώα.

2. Την άμεση επανένταξη των δύο ζώων στο σημείο από όπου περισυλλέγησαν.

3. Την άμεση σύγκληση και συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου.

4. Να σταματήσετε τις αναιτιολόγητες περισυλλογές αδέσποτων ζώων.

5. Να μας ενημερώσετε που βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα που εξαφανίζονται κατά καιρούς από την πόλη, τα οποία ο κόσμος φρόντιζε με δικές του δαπάνες και δεν έχουν επιστρέψει ποτέ.

6. Να μας ενημερώσετε για ποιό λόγο έναντι των ίδιων και ίδιων διαμαρτυρόμενων πολιτών που έχουν τη λογική του “μαζέψτε τα αδέσποτα”, δεν επικαλείστε το νόμο 4039/2012, ο οποίος προβλέπει πότε είναι νόμιμη μια περισυλλογή και πότε όχι. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα