Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαθητής από το ΑΞΙΟΝ Ξάνθης 2ος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής

Κοινοποίηση

Μαθητής από το ΑΞΙΟΝ Ξάνθης 2ος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής

Μια ακόμη σημαντική διάκριση μετράει στο ενεργητικό του ο Σπύρος Τερλεμές, μαθητής της Β’ Λυκείου στο ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής. 

Μάλιστα, μετά από αυτή την κατάκτηση, συμπεριλαμβάνεται και στην τετραμελή εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο εν λόγω μαθητής, πέρσι είχε καταλάβει την πρώτη θέση και ήταν το νεότερο μέλος της εθνικής ομάδας Φυσικής. 

“Στον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές. Αφού πέρασα στην Β’ φάση του διαγωνισμού, συμμετείχα μαζί με 2.000 περίπου μαθητές Λυκείου. Βγήκα 2ος στην Β’ Λυκείου πανελληνίως. 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, και για ακόμα μια χρονιά, η ΕΕΦ έκανε έναν εξαιρετικό διαγωνισμό, πολύ υψηλών απαιτήσεων. Είναι τεράστια η συνεισφορά της ΕΕΦ στην εκπαίδευση” εξηγεί ο νεαρός μαθητής μιλώντας στο XanthiNea.gr, για να προσθέσει πως “θέλω να σπουδάσω φυσικό και να ασχοληθώ με τον ακαδημαϊκό τομέα. Μου αρέσει να γράφω. Έχω γράψει εκατοντάδες δημοσιευμένες εργασίες φυσικής και μαθηματικών, περίπου 200. Με την 2η θέση, μπήκα στην εθνική ομάδα φυσικής και θα διαγωνιστούμε στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής”.

Ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα, δίνει την δυνατότητα εισαγωγής καθ’ υπέρβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που σημαίνει ότι ο νεαρός μαθητής θα μπορεί να περάσει στο Φυσικό χωρίς να χρειαστεί να δώσει πανελλήνιες. 
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα